Felicia, 21 år, kraschade in i mitträcket på E4 – efterlyser de som hjälpte henne


Felicia Engvall känner sig lite skakis men mår efter omständigheterna ändå ganska bra, säger hon till tidningen dagen efter olyckan.

Hon har haft körkort i tre år och inte varit med om någon olycka, förrän den här regniga tisdagen i oktober.

För det mesta åker gävlebon Felicia Engvall tåg till jobbet i Tierp men ibland fungerar det inte med hennes arbetstider och då tar hon bilen.

Det var dimmigt och regnade så smått den här förmiddagen, den sjätte oktober, när Felicia körde ut på E4:an på väg mot Tierp.

Hon låg i högerfilen och efter ett tag började det regna allt intensivare.

Någonstans mellan Mehedeby och Tierpsavfarten fick hon plötsligt vattenplaning och tappade kontrollen över bilen som smällde in i mitträcket, snurrade runt ett och ett halvt varv och stannade med fronten mot körriktningen.

– Just då tänkte jag mest på att det var klantigt gjort av mig och att bilen var förstörd. Det var först senare på dagen när jag hade sett hur bilen såg ut som jag förstod att det hade kunnat sluta mycket värre.

När Felicia sitter där i olycksbilen ser hon att en bilist har stannat längs vägrenen och kommer för att hjälpa henne.

– Min första tanke var att jag skulle ringa till mamma och till jobbet och säga att jag blir sen men då sa att han att det kan vi ta sen, nu ringer vi 112.

Efter en stund kom ambulansen som körde Felicia till akutmottagningen på Tierps hälsocentral. Efter en timme, när de konstaterat att hon inte hade några fysiska skador, fick hon åka hem.

När hon senare samma dag skulle hämta några saker i bilen som bärgats till skroten, insåg Felicia att hon hade haft tur.

– Det här är det läskigaste som hänt mig och det är ett under att jag inte är skadad. Jag har fått mig en tankeställare, det är viktigare att jag kommer fram överhuvud taget, än att jag kommer fram i tid.

Hon är också glad att ingen annan person skadades i olyckan.

Felicia blir hemma från jobbet för att vila några dagar och nu vill hon gärna komma i kontakt med de tre bilister som stannade på olycksplatsen för att hjälpa henne.

Utöver den första personen, som hon tror heter Johan, stannade även en man som satte ut hennes varningstriangel och en kvinna.

– Jag vill så gärna tacka dem, säger Felicia.

Så här skriver hon på sin Facebooksida:

“Detta är något jag kommer ha med mig för resten av livet, och jag kommer definitivt vara försiktigare hädanefter. Men, nu efterlyser jag de snälla människor som stannade och såg till att jag mådde bra, ringde 112 och ställde ut varningstriangel. Särskilt Johan som satt med mig tills ambulansen kom”.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar