En fingervisning om respekten man skaffat sig


Rögle inser att det finns ett fönster här och nu på två, tre år när man har chansen att faktiskt vinna något.
Därför tycker jag att man agerade rätt när min tidigare i veckan stärkte upp sitt lag rejält i och med värvningen av Ben Smith.
Idag bekräftar skåningarna att supertalangen Moritz Seider skrivit på för resten av säsongen.
Det här är en hyperintressant värvning och ger en fingervisning om vilken respekt som Rögle skaffat sig och byggt upp de senaste åren.

Även om det fortsatt är tidigt så ser skåningarna ut att kunna vara ett lag som i allra högsta grad kommer vara med och slåss om guldet framåt vårkanten.

Den resa som Rögle gjort sedan tvillingarna Cam- och Chris Abbott tog över 2017 har varit imponerande. Att så snabbt förändra den sportsliga skepnaden och identiteten har varit i ögonfallande och gjort att Rögle numrera nämns med större respekt och ses som en rejäl utmanare om guldet.
Sett till organisationen runt laget har jag sedan länge fått känslan av att det skötts väldigt proffsigt något som gett sporten ekomiska möjligheter att satsa.
Nu är förmodligen den tyske supertalangen Moritz Seider knappast speciellt dyr men det ger ändå en bild om vad Rögle befinner sig. Att Detroit väljer att sätta honom i Rögle hade varit otänkbart för fyra, fem år sedan. Numera ses Rögle som ett ställe där spelarna ges möjligheter till att utvecklas och att det också finns en tydligare kravbild.

Sett till det spelmässiga kommer Moritz Seider att stärka upp ett redan starkt Rögle. Trots att han bara är 19 år han han redan spelat två seniorsäsonger, vunnit guld i den tyska ligan, spelat VM för Tyskland och svarade i fjol för en bra debutsäsong i Detroits farmarlag Grand Rapids. Jag tror att Seider under säsongen kommer att kunna ta stora kliv och utvecklas till en toppback i Rögle. Det är ofta hans tvåvägsspel som lyfts fram och där finns det fortsatt rum för utveckling och då framförallt i det offensiva spelet.
Den resen ska bli intressant att följa på nära håll.

Rögle har några år framför sig att nå stora framgång med spelare som Leon Bristedt, Daniel Zaar, Nils Höglander, Niklas Hansson, Christoffer Rifalk, Mattias Sjögren och Dennis Everberg för att nämna några.
Jag förstår att många supportrar, näringslivet och företagsledare fått ett stort förtroende för den resa som Rögle befinner sig på. Därför tror jag, trots den rådande pandemin, att det kommer kunna vara relativt enkelt att sälja in framtida värvningar för att stärka upp laget ytterligare. Alla ser vart an Rögle är på väg och det attraherar väldigt många att få vara en del av den.
Om någon tvivlat.
Rögle är räkna med.

Detrotdraftade Moritz Seider är en supertalang som kommer förstärka Rögle resten av säsongen.© Bildbyrån –

Tack för att ni tog er tid

Sannyexpressen

Related posts

lämna en kommentar