LPGA-mästerskapet: Svenskornas starttider och status


Efter att Dani Holmqvist tvingats dra sig ur med ryggskada står det klart att sex svenskor kommer till spel i veckans Women’s PGA Championship i Pennsylvania.
Nedan listar jag deras starttid och status.

Foto: TT

14.05: Pernilla Lindberg
Spelpartners: Nasa Hatoaka och Lindsey Weaver
Kommentar: Bollnäs stolthet har visserligen en nionde- och en elfteplats under säsongen, men har i övrigt inte gjort mycket för att skrämmas sedan skrällsegern i ANA Inspiration för två år sedan.

14.21: Anna Nordqvist
Spelpartners: Jessica Korda och Angela Stanford
Kommentar: Anna kom tvåa i Arkansas i slutet av augusti, men annars har Eskilstunatjejen de senaste åren varit en blev version av den spelare som 2009 vann just Women’s PGA. Det har för övrigt gått nästan exakt tre år sedan bragdsegern i Evian – dags att slå till igen?

14.43: Linnea Ström
Spelpartners: Alison Lee och Esther Lee
Kommentar: Linnea har visserligen två topp tior i år – men också massor av missade kvalgränser. Det är dags för en av de absolut största talangerna att blomma ut på allvar.

LÄS MER: Här hittar du allt om LPGA-touren

Kan hon vinna även i USA?

17.55: Madelene Sagström
Spelpartners: Albene Valenzuela och Gemma Dryburgh
Kommentar: Madde vann sin första tävling på LPGA-touren i januari. Sedan dess har hon visserligen några placeringar mellan 20-25 men framförallt missade kvalgränser. Behöver hitta tillbaka till formen.

18.56 (hål 10): Julia Engström
Spelpartners: Sophia Popov och Brittany Lincicome
Kommentar: Engström bjöds in av sponsorn KPMG efter segern i Frankrike och går rakt in i en riktig prestigeboll med British Open-vinnaren Sophia Popov och storstjärnan Brittany Lincicome. Julia är en av golfvärldens största talanger – kan hon gå för segern även på andra sidan Atlanten?

19.12: Caroline Hedwall
Spelpartners: Angel Yin och Xiyu Lin
Kommentar: Väldigt svårt att veta vart Hedwall står för närvarande. Hon har missat kvalgränsen i sex av sina sju senaste tävlingar på LPGA-touren. Samtidigt kom hon 15:e i Arkansas. En spelare med enorm potential, men som för närvarande har svårt att få ut något av den.

LÄS MER: Golfbloggen på Porto Santo – kustremsan Seve förälskade sig i

RABATT: Boka din vårresa till Porto Santo här – använd kampanjkoden GOLFA2020 för din rabatt (gäller t.o.m 16/10)

Följ Golfbloggen på Twitter: @mhardenberger
Facebook: Golfjournalist Martin Hardenberger
Instagram: Hardenberger

 

expressen

Related posts

lämna en kommentar