Larsson och Isak inleder på anfallet


Sverige träningsspelar mot Ryssland i Moskva i morgon. Där får förbundskapten Janne Andersson klara sig utan Dejan Kulusevski, som tillsammans med flera andra spelare i Juventus sats i karantän i Turin. Men han väntas ansluta till landslagssamlingen inför matcherna i Nations League mot Kroatien och Portugal på torsdag, vilket Janne Andersson meddelade under onsdagens presskonferens. 

Trio missar matchen mot Ryssland 

Dessutom lämnar Filip Helander samlingen på grund av skada och Ludwig Augustinsson kommer inte åka med till Ryssland på grund av Corona-reglerna i regionen där ”Ludde” spelar i Tyskland. Andersson släppte också startelvan till morgondagens match och han släpper fram ett minst sagt oväntat mittbackspar. 

Oväntat mittbackspar 

Carl Starfelt och Sebastian Holmén bildar mittlås i träningslandskampen i morgon och får den mer rutinerade duon Emil Krafth och Pierre Bengtsson på var sin kant. På mittfältet startar Mathias Svanberg och Gustav Svensson centralt medan Ken Sema och Sebastian Larsson inleder som yttrar. På topp startar Jordan Larsson och Alexander Isak. Janne Andersson har höga förväntningar på anfallsduon. 

– Jag tror de kan prestera bra tillsammans. Det gäller att samhandlingen, samspelet funkar. Individuellt sett är det två väldigt bra spelare. Jordan försvann ner till Holland, där han kanske var stukad, sedan hade han en start utveckling i Norrköping och har fortsatt likadant i Spartak Moskva. 

– Han är en bra spelare, taktiskt smart och han har lätt att hitt kombinationer. Jag tycker att Jordan ska kunna komma in och göra det bra, säger Andersson. 

TV: Claesson om tuffa rehaben

Sveriges startelva mot Ryssland

Karl-Johan Johnsson – Emil Krafth, Sebastian Holmén, Karl Starfelt, Pierre Bengtsson – Sebastian Larsson, Gustav Svensson, Mathias Svanberg, Ken Sema – Alexander Isak, Jordan Larsson. expressen

Related posts

lämna en kommentar