Kvinna misstänks ha fejkat sin egen kidnappning – lurade sin mamma på pengar


“Mamma jag älskar dig”. Orden skrek den 22-åriga dottern i bakgrunden i det telefonsamtal som skedde fredag den 17 april.

Mamman berättade senare för polisen att hon trodde att hon aldrig mer skulle få se sin dotter, att kidnapparna skulle döda henne.

Mannen som pratade med mamman i telefonen sade att dottern var skyldig honom pengar för en stulen moped och knark. Under samtalet fick mamman ett filmklipp skickat till sig. Där såg hon sin dotter nedtryckt i en soffa, skrikandes.

5000 kronor skulle swishas för att få saken ur världen. Det gjorde mamman.

Kidnappningen skulle senare visa sig vara en bluff, iscensatt av dottern och hennes vänner, för att få pengar.

Mamman var dock inte den enda som hade fått ta emot ett samtal. 22-åringen hade även ringt till sin familjehemsmamma och dragit samma historia. Det slutade dock med att den kvinnan ringde polisen i stället för att betala.

En stor polisinsats drog i gång för att hitta 22-åringen. Men utan framgång.

I stället hittades hon i Uppsala dagen efter, men kunde inte redogöra varför hon var där. Då trodde polisen fortfarande att hon hade utsatts för en kidnappning.

Men under förhöret ville kvinnan inte svara på frågor och var undflyende i de svar hon lämnade.

Från det första förhöret till det andra hade fokus skiftat. Då blev hon plötsligt misstänkt för utpressning och falskt larm.

Vid det laget hade nämligen en av vännerna redan gripits och blivit förhörd.

– När man hörde den andra tjejen så berättade hon helt enkelt hur det låg till, säger kammaråklagare Therese Stensson.

På onsdagen ställdes de inför rätta – 22-åringen och två andra personer som har åtalats för utpressning, falskt larm och, försök till utpressning. Den man som har åtalats är även misstänkt för ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Så är även den andra kvinna som deltog i utpressningen. Dottern är även åtalad för ringa narkotikabrott.

Samtidigt som rättegången drar i gång i Gävle är flickan misstänkt för ytterligare ett grovt brott – synnerligen grovt narkotikabrott i Skinnskattebergs kommun. Tillsammans med två män greps hon i en bil i Köping. En stor mängd narkotika beslagtogs och ledde till en husrannsakan i en lada där ett amfetaminlaboratorium fanns.

Den 22-åriga kvinnan häktades, men släpptes senare på fri fot. Åklagaren i det ärendet säger dock till tidningen att hon fortfarande är misstänkt.

Läs mer: Polisen avslöjade knarkfabrik – kvinna från Sandviken misstänkt för grovt brottarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar