Carlos Strandberg skickade miljonbelopp och Mercedes till gängkopplad man


Tidigare under veckan kom DN med uppgifter om Nabil Bahouis övergång från AIK 2015. Den utreds just nu både av Svenska Fotbollförbundet och internt av AIK.

Nu rapporterar GP om ett annat fall, där en man som polisen pekar ut som kopplad till organiserad brottslighet i Göteborg har skickat över pengar till Bahoui.

Samma man ska även ha fått omkring 1,3 miljoner kronor överförda till sig från Al-Hazm-spelaren Carlos Strandberg, tidigare i bland annat BK Häcken, Malmö FF och AIK. 

I augusti åtalades den utpekade mannen för grovt bokföringsbrott, ett brott han förnekar, och brottsmisstankarna rör inköp och försäljning av bilar, samt att han ska ha låtit bli att bokföra försäljning av klockor till ett värde av 700 000 kronor. 

Överföringarna som Carlos Strandberg har gjort till den åtalade mannen ska ha utförts under åren 2016-2018. Mannen som tagit emot pengarna menar att han är bra vän med Strandberg och att det hela handlar om ett lån. 

”Orättvist och väldigt felaktigt”

Den brottsmisstänkte mannen ska vid ett annat tillfälle ha fört över omkring 250 000 kronor till AIK-spelaren Nabil Bahoui och förklarar det med att han skulle betala tillbaka ett lån för Carlos Strandbergs räkning.

”Carlos hade lånat pengar av Nabil och jag skulle betala tillbaka dessa pengar för Carlos räkning. Som ni vet är vi från samma område och känner varann väldigt bra och jag var skyldig honom pengar”.

”Att dom skall bli indragna i det här och bli svartmålade för att folk ska ha något att läsa om är orättvist och väldigt felaktigt”, skriver han i ett sms till GP. 

I polisens förundersökning, som SportExpressen tagit del av, svarar dock den brottsmisstänkte mannen så här på frågan om varför han fört över pengar till Bahoui. 

”Har inget riktigt bra svar.”

Polisen frågar också för vems räkning han har skickat pengarna:

”Vet inte”, svarar mannen. 

Spelarna inte misstänkta

GP har inte fått svar på några av sina frågor när de har sökt Carlos Strandberg. 

Nabil Bahoui har till GP kommenterat, via AIK:s presskontakt Stefan Mellerberg, att han inte känner till utredningen, att han inte har någon relation till den utpekade mannen och att han inte kände till sedan tidigare att han ska ha fått några pengar skickade till sig av mannen.

”I samband med att detta uppdagats har jag fått information om att min vän Carlos Strandberg betalat sin skuld till mig via denna man”, skriver han i ett sms till GP där han också uppger siffran 250 000 och att överföringen gjordes 2016.

GP: Har du haft några andra ekonomiska förehavanden med mannen eller andra personer med koppling till organiserad brottslighet? 

”Nej. Som jag tidigare sagt tar jag starkt avstånd från all form av kriminalitet”, skriver Bahoui. 

Vare sig Nabil Bahoui eller Carlos Strandberg är misstänkta för något brott i samband med utredningen som GP rapporterar om. 

Däremot ingår transaktioner på 50 000 kronor kopplade till en bilaffär mellan den åtalade mannen och Carlos Strandberg i åtalet gällande grovt bokföringsbrott.expressen

Related posts

lämna en kommentar