BEKRÄFTAT: Benjamin Nygren till Heerenveen: ”En kvalitetsspelare”


Benjamin Nygren under sin tid i IFK Göteborg.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Benjamin Nygren lämnade IFK Göteborg för Genk som 17-åring förra sommaren. Han hade då gjort fyra mål och slagit igenom med dunder och brak när Blåvitt motbevisade många experter och var inblandat i toppstriden av allsvenskan förra våren. 

Övergången till den belgiska klubben blev en rekordaffär för IFK Göteborg – Nygren är Blåvitts dyraste försäljning genom tiderna och en av allsvenskans största försäljningar någonsin. Övergångssumman landade enligt GT:s uppgifter på omkring fem miljoner euro, vilket motsvarar omkring 50 miljoner svenska kronor.

I Belgien jämfördes Nygren, som även var en av Genks dyraste värvningar genom tiderna, tidigt med Sveriges kanske starkaste varumärke internationellt:

”Akta dig, Ikea. Det finns konkurrens som den viktigaste svenska exportprodukten i Belgien. Benjamin Nygren, 17, kan beundras i Genk från nästa vecka”, skrev tidningen Het Laatste Nieuws i samband med övergången.

Benjamin Nygren i Genk-tröjan.Foto: JOHAN EYCKENS / ZUMA PRESS/IBL

”Vet vad som krävs”

Men i Genk har U21-landslagsspelaren haft svårt att få speltid. Totalt har Nygren bara gjort sju matcher. I år har det blivit en match från start och två inhopp.

Nu lämnar han Belgien.

Benjamin Nygren lånas ut till Heerenveen i grannlandet Nederländerna.

– Vi letade efter en anfallare som kan spela på flera positioner. I Benjamin får vi in en kvalitetsspelare som vet vad som krävs på högsta nivå, säger Heerenveens tekniska chef Gerry Hamstra till klubbens hemsida.

Parterna är överens om ett lån som sträcker sig över denna och nästa säsong. Heerenveen har även en köpoption i avtalet.

Klubben ligger trea i Eredivisie med tio poäng på fyra matcher.

I Heerenveen finns sedan tidigare den unge svenske talangen Rami Hajal. Även den svenskfödde mittbacken Ibrahim Dresevic, som valt att spela landslagsfotboll för Kosovo, spelar i klubben.

https://twitter.com/scHeerenveen/status/1313479007199952903?s=20

LÄS MER: Supertalangen tackar ja – flyttar till Belgien
LÄS MER: Har landat i Belgien – jämförs med Ikea
LÄS MER: Svenske U21-stjärnan har testat positivt för corona

expressen

Related posts

lämna en kommentar