Andreas Johansson brännskadad i explosionsolycka


På landstället, ute på Vaxholm var Andreas Johansson ute med sin pappa och hans fru. Tillsammans med några vänner skulle de elda en höstbrasa.

Andreas Johansson berättar:

– Det var fuktigt och kallt. När jag skulle tända på, så var det ångorna, som gjorde att gnistan från min tändsticka gjorde att hela armen började brinna. Så jag fick kasta mig i havet.

Var det ”bara” armen som skadades?

– Jag fick lite flammor upp i ansiktet också, men det var armen, med tre lager hud somsom fick ta mest skada. 

Foto: Privat

När Andreas Johansson släckt elden i havet, tyckte han själv att läget var under kontroll.

Andreas Johansson om brännskadan

Så var inte fallet.

Efter tio-tolv minuter upptäckte man att läget inte var så bra som man själva hade utgått från.

– Jag var i chock och kunde inte bedöma då, men vi uppfattade snabbt att jag behövde vård på sjukhus. Det var en tuff smärta. En enorm smärta, det måste jag erkänna.

Vad hände sedan?

– Vi satte oss på färjan över mot fastlandet och fick åka till Södersjukhuset. Vilken otrolig personal som hjälpte mig. Det här måste du få med, hur skicklig sjukvårdspersonal vi har i Sverige. Det är inte ett dugg synd om mig, utan här lyfter jag hellre fram vilket fantastiskt jobb de har gjort med min arm.

De fem första dagarna efter olyckan var tuff för Andreas Johansson. En plågsam smärta, som läkarna jobbat stenhårt med.

– Deras jobb gör att detta kommer att läka och jag slipper en hudtransplantation, trots att det handlade om tre lager hud som var borta. Det är en jäkla tur jag haft, och nu är det ingen fara med mig. Men jag kan säga att det utan tvekan är det värsta jag har varit med om.

Kris i Färjestad efter ännu en förlustexpressen

Related posts

lämna en kommentar