Mannen kissade i exfruns brevinkast och hotade att döda henne – nu häktas han för grov kvinnofridskränkning


Mannen och kvinnan, som har fem gemensamma barn, skilde sig 2012. Efter skilsmässan försökte paret att återuppta relationen, men det gick inget vidare. Sedan fyra år tillbaka lever de isär. Mannen, som är i 40-årsåldern är misstänkt för att vid flera tillfällen ha trakasserat, förföljt och hotat mamman till hans barn.

– Han har till exempel stått utanför hennes lägenhet och skrikit otrevliga saker som “hora”. Han har hotat att döda henne och barnen. Dessutom har mannen hällt olika saker genom brevinkastet, som mjölk, alkohol, lera och sand. Han har även urinerat genom brevinkastet, säger kammaråklagare Peter Olofsson.

Kränkningarna sträcker sig från 5 juni till 27 september i år. Den 25 september ska mannen ha gått till kvinnas balkong och dragit ner byxorna. Kvinnan befann sig då utomhus och kunde inte ta sig in i sin bostad utan fick uppsöka skydd hos en granne.

– Vi har genomfört förhör med grannar och kvinnans arbetsgivare, de stöder det målsägande berättar, säger Peter Olofsson.

Kvinnan har spelat in flera av mannens hot. Enligt kvinnan är exmannen påverkad när han uppsöker hennes bostad. Han har tidigare haft kontakförbud mot henne. Ett nytt kontakförbud har nyligen blivit klart.

Mannen förnekar samtliga gärningar. Han medger att han besökt exfruns bostad, men det gör han enbart för att få träffa barnen.

– Det finns inget förbud för honom att ta kontakt med barnen, säger mannens försvarare Erik Hedvall.

Den misstänkte bor hos sin mamma, i samma område som exfrun och barnen.

– Det är inte märkligt om han då uppehållit sig i området.

Mannen är straffad sedan tidigare. Han har bland annat dömts för misshandel, hemfridsbrott, olaga hot, ofredande och överträdande av kontaktförbud.

Han är även misstänkt för ringa narkotikabrott, förgripelse mot tjänsteman, våldsamt motstånd, ringa stöld och sexuellt ofredande.

På tisdagen var det förhandling och Gävle tingsrätt beslutade att häkta mannen för grov kvinnofridskränkning.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar