Malmö Redhawks nya kapacitet blir 1000 åskådare


Många klubbar har redan öppnat upp restauranger och loger. Växjö var först ut, under förra veckan.

Sent i fredagskväll fick Färjestad besked att man fick öppna restauranger, loger och logehagar.

Fler följer efter.

Till torsdagens match mot Örebro för Malmös del kommer det fortsatt vara 50 personer ute på läktaren, men de stora möjligheterna i restaurangerna och logerna ger klubben möjlighet att tillgodose sina partners.

– I logerna krävs det försäljning på årsbasis med full tillgång. Det har vi lyckats lyckats lösa med partners och Malmö Arena, förklarar Larsson.

Klubben kan således skriva om avtal, som annars hade gällt i restaurangen, så det istället gäller i logerna.

Hur många personer räknar du totalt i era restauranger och loger?

– Med utgångspunkt att vi inte kommer packa folk i logerna och restaurangerna så räknar vi med 500 personer.

Det låter lite ändå?

– Ja, men det handlar om att vara ansvarstagande och inte nyttja varenda liten yta. Det ska ske på ett smittsäkert sätt också, säger Marcus Larsson.

Arenans nya kapacitet blir 1000 åskådare

Vilka ytor är det som ni exakt kan nyttja?

– Det är inne i logerna, samt borden vid våra två restauranger, Percys och Lounge4.

Inte ute på balkongerna i logerna och Lounge4 som andra klubbar, exempelvis Färjestad fått nyttja?

– Nej, det tillståndet har vi inte fått. Och jag vill inte kommentera vilka tillstånd som andra klubbar fått. Vi har fått vårt tillstånd efter att de träffade oss i torsdags, och det är vad vi utgår ifrån. För oss känns det bra, och det ska ske på ett smittsäkert sätt, men vi jobbar givetvis på att kunna utöka detta. Men hade vi fått ett tillstånd även ute på balkongerna som andra klubbar fått, så hade det handlat om ungefär 300 platser till.

Konkret innebär det att Malmö Redhawks nya kapacitet blir 550 i matchen mot Örebro på torsdag, och när regeringen förhoppningsvis klubbar igenom en ökning på 500 personer från och med den 15 oktober, blir det en kapacitet på totalt 1000 personer.

– Våra partners kan vi tillgodose bra med hjälp av loger och restaurang. Det ger oss möjlighet att kunna erbjuda alla de 500 platserna till våra privata säsongskortsinnehavare, säger Marcus Larsson.expressen

Related posts

lämna en kommentar