Joakim Persson anmäls efter utbrottet mot domare Kristoffer Karlsson


Domare Kristoffer Karlsson i matchen mellan Kalmar och Varberg på Guldfågeln arena.Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

Varbergs Bois spelade 1–1 mot Kalmar FF i förra veckan.

Men det kunde ha blivit tre poäng för hallänningarna.

Varberg fick ett mål bortdömt för offside och efteråt hamnade lagets tränare Joakim Persson i en het ordväxling med domare Kristoffer Karlsson.

– Jag sa att han skulle skämmas. Såg du matchen så förstår du. Man ska inte lägga fokus på fel saker, men det är svårt att inte göra det, sa Persson till Hallands Nyheter och utvecklade:

– Man är här och vill kommentera det fotbollsmässiga, men det är högt och lågt hela tiden hos domarna. Jag vet inte för vilken gång i ordningen. Det påverkar matcherna så mycket. Jag har varit med i 100 år, och Nanne (Bergstrand, Kalmars tränare) i 200, men nivån just nu… Nej, jag orkar inte kommentera just nu.

Nanne Bergstrand och Joakim Persson efter mötet mellan Kalmar FF och Varbergs Bois.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Joakim Persson.Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Domare Kristoffer Karlsson i matchen mellan Kalmar och Varberg på Guldfågeln arena.Foto: PATRIC SÖDERSTRÖM / TT NYHETSBYRÅN

”Det är brutala saker”

Till SVT sa han:

– Jag trodde att jag var för gammal för att bli så in i helvete förbannad inombords, men jag tror det sprutade i öronen på mig. Nu gör vi mål i dag och är fem meter på rätt sida. Det påverkar så mycket. Sen kompenserar han (Kristoffer Karlsson) det i andra halvlek genom att inte blåsa straff för Kalmar. Har han rätt där blir jag överraskad. Det är andra veckan i rad där det är brutala saker. Sen kan man lägga på fem-sex andra saker som vi får emot oss. Sen kan man stå här och böla, men det är horribelt. Det är svårt att säga till killarna vilken nivå som gäller. 

Nu är Joakim Persson anmäld för sitt utbrott. 

Enligt Hallands Nyheter har Varbergstränaren anmälts för ”aggressivt beteende” till Svenska fotbollförbundets disciplinnämnd.

– Jag står för allt jag har sagt, säger Persson till HN.

– Det var flera matcher där saker gick emot oss, straffen mot Helsingborg till exempel. Så Kristoffer Karlsson fick ta emot när droppen rann över. Kanske borde jag klara av att lägga en ispåse på huvudet och ta det kallt men ibland går det inte.

Domen väntas falla före nästa allsvenska omgång. Joakim Persson har skickat in en skriftlig redogörelse för sin syn på saken.

LÄS MER: ”Vem f-n har kommit på de här frågorna?”

TV: Så har Varbergs resa till allsvenskan sett utexpressen

Related posts

lämna en kommentar