Issa Kasir avstängd i Asian Champions League efter målgest


Issa Alekasir har gjort tre mål på fem matcher för sitt Persepolis FC i Asian Champions League den här säsongen. Men det är inte för målen han har blivit mest uppmärksammad.

Den 30-årige fotbollsspelaren har nämligen blivit avstängd för sin målgest. Bara timmar innan Persepolis semifinal mot Al Nassr i Asian Champions League meddelade asiatiska fotbollsförbundet att Issa Alekasirr var avstängd på grund av en målgest han gjort tidigare i turneringen.

Issa Alekasir har länge firat sina mål i Persian Gulf Pro League genom att sätta pekfingrarna utanför ögonen och dra ut huden så att de blir smalare. Detta gjorde han även efter sina två mål i Persepolis seger mot Pakhtakor. 

Issa Alekasir avstängd för målgest

Gesten är dock diskriminerande, har det asiatiska fotbollsförbundet nu slagit fast. Och det innebär att Issa Alekasir inte får spela fotboll på ett halvår. Dessutom tvingas han böta drygt 60 000 kronor. 

Alekasir har flera gånger under sin karriär förnekat att han skulle ha något ont uppsåt med gesten som han menar är en hälsning till sin brorson.

”Asiatiska fotbollsförbundets disciplinära och etiska kommitté har stängt av Issa Alekasir, i Persepolis FC, från att delta i någon fotbollsrelaterad aktivitet under sex månader för att ha brutit mot artikel 58.1 i förbundets disciplinära och etiska kod”, skriver förbundet i ett uttalande enligt news.com.au.

Vidare skriver man att avstängningen beror på diskriminering.

”Den som förolämpar en person eller en grupp av personer genom föraktfulla, diskriminerande eller förnedrande ord eller handlingar som rör ras, hudfärg, kön, funktionshinder, språk, ålder, fysiskt utseende, religion, politisk åskådning, rikedom, härkomst, sexuell läggning eller etniskt, nationellt eller socialt ursprung har begått ett brott.”

LÄS MER: Stjärnorna anmäls – efter målfirandet
LÄS MER: Kan straffas för “osmaklig gest”
LÄS MER: Ilskan efter bilderna: ”Han är bara 19 år”expressen

Related posts

lämna en kommentar