Gavlegårdarna vill höja hyran – behöver större intäkter


Senast i fjol genomförde Gavlegårdarna en hyresjustering, då på två procent. Det, menar de i ett pressmeddelande, var en summa som bara knappt räckte till ökade taxehöjningar för vatten och avfall. Nu vill de hyresjustera, igen. Detta för att kunna bekosta underhåll och förvaltning av sina fastigheter.

Totalt behöver Gavlegårdarna ökade inkomster på 7,5 procent. Den summan menar de dock att de inte kan begära av sina hyresgäster i hyresjustering. Förslaget är istället en hyreshöjning på 3,75 procent med start den 1 januari 2021. För att nå upp till den totala ökningen på 7,5 procent så behöver bolaget effektivisera sin verksamhet samt söka intäkter från annat håll. Ett arbete som redan har börjat.

En hyreshöjning på 3,75 procent skulle innebära en höjning på ungefär 200 kronor, om man har en bostad med en månadshyra på 5 500 kronor.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar