Det händer tisdag 6 oktober: Slöjdstuga, E-medborgarvecka med mera


ARRANGEMANG

GÄVLE

E-Medborgarveckan: Sven Lidström om IT-säkerhet. Hör Sven Lidström, med erfarenhet av IT-säkerhet och programutveckling, berätta om: Vardagssäkerhet IT – Vad alla borde veta om vår nya digitala värld på webben. Säkrare surf – vad man ska tänka på för att surfa säkrare. E-tjänster – En översikt över några vanliga e-tjänster och vad man kan göra med dem. Max 15 personer. Max två biljetter per person. Biljetter hämtas på Stadsbiblioteket. Stadsbiblioteket, Narnia kl. 13. Föreläsningen kommer att livesändas på Gävle biblioteks YouTube-kanal.

Gympa: Kl. 11.00 Träffpunkt för seniorer anordnar Gympa i Kvarnparken, mellan Nygatan och Heliga Trefaldighets kyrka. Kl. 13.30 Träffpunkt för seniorer anordnar Gympa i Brunnsparken, mellan Luthergatan och S. Stapeltorgsgatan.

Föreläsning: Mattias Beijmo – De kan inte stoppa oss, Kafé Edbom, Gävle stadsbibliotek, 18.00.

Slöjd: Folkteaterns Slöjdstuga! kl 17.30-20.00 Efter vårens digitala träffar längtar vi nu efter att få träffas och slöjda tillsammans i samma rum. Kom och brodera, sticka, tälj eller något annat i vår foajé tillsammans med andra handarbetare och Folkteaterns kostymmästare.

Mariakyrkan i Sätra: Kl. 12:00-12:30 Lunchmusik. Vi möts till en avkopplande stund mitt i vardagen där musiken ger glädje, tröst och livsmod. Vi sjunger en psalm och ber för värld. Eva Huhta och Karolina Risberg spelar och sjunger. Kl. 18:30-20:30 Trivselkören. För dig som vill sjunga, men är ovan eller aldrig har sjungit i kör tidigare. Repertoaren är blandad med visor, populära och kyrkliga sånger.

Promenad: Staffans församling kl 10:45 Samling utanför Hemlingby kyrka och håller säkert avstånd mellan varandra. Efteråt serveras kaffe utomhus av kyrkans personal.

Sagostund: med Gun på Andersbergs Familjecentral. Litteraturpedagog Gun läser en spännande bok för barn 0-18 månader och deras föräldrar. Begränsat antal platser. Andersbergs Familjecentral kl. 10.

Promenadgrupp: Kl 10.30 Promenera tillsammans med andra under cirka en timmes promenad. En grupp för dig som går raskare och en grupp för dig som går lite långsammare. Efteråt fikar vi och umgås tillsammans. Fikakostnad 20 kr. Samling vid Bomhus kyrka.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

God man: Gillar du ordning och reda? Bli god man! Vi behöver dig. Tack vare dig får flera människor det som de har rätt till. Anmäl ditt intresse på uppsala.se/bligodman Vi bjuder då in dig till en informationsträff. Den är digital i höst på grund av coronapandemin.

TIERP/SÖDERFORS

Promenad: Kl 13 Promenad i Kyrkbyn med samling vid Tierpsgården. Ta med eget fika. Kl 19 Kvällsmusik i Söderfors kyrka. Tierps låtverkstad bjuder på folkmusik. Frivillig gåva till Världens barn. Andakt.

RADIO

Radio Gävle

102,7 MHz

09.00 – 11.00 Seniorradion med Karin Fagerlund och Mariann Minell. Med hemmagympa Sofia i Tärnaby. Gunni Jonsson har träffat Sofia Åhman, känd från TV. Tryggve Elmstedt berättar för Karin Fagerlund om att bli pappa på äldre dar. Gunnar Lidfeldt och Mariann Minell besöker Storvetas park. Törs man handla på nätet och hur undviker man fällor? Eva Lena Thunberg från Konsument Gästrikland guidar oss. Bernt-Olov Andersson läser ur sin bok Syrenernas tid. I berättelsen har vi hunnit fram till avsnitt 27.

16.00 – 18.00 Seniorradion med Karin Fagerlund och Mariann Minell (repris)

BIO

GÄVLE

Bio 7:an

18:30 David Copperfields äventyr och iakttagelser

21:15 The Peanut Butter Falcon

UTSTÄLLNING

GÄVLE

Länsmuseet: Tillfällig utställning: Sötvatten – en värld av liv, 19 september – 22 november. Glaciärer, älvar, bäckar, åar, våtmarker, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten. En hisnade upptäcktsfärd både över och under vattenytan. Foton och filmer av Johan Hammar. Länsmuseet Gävleborg Södra Strandgatan 20. Öppettider: Tisdag – fredag 11-17. Lördag, söndag 12-16. Måndagar stängt. Fri entré!

Galleri K: Mats Pettersson i Galleri K med skulptur och måleri. Öppet lördag och söndag 12-15. tisdag till torsdag 12-17. Norra Kopparslagargatan 18.

Bomhus Bibliotek: Reality Check. Hur är det att leva som ung muslim, same, afrosvensk, rom, östasiat eller jude i Sverige idag? Vad möts en av för fördomar och rasism? Utställningen tar avstamp i det interaktiva spelet Reality Check – Sveriges första app mot rasism. Utställningen är öppen under bibliotekets öppettider och vänder sig till unga och vuxna. Bomhus bibliotek.

Galleri Brynästorget: Mirco Brunetto Tinacci visar fotografier på Galleri Brynästorget. Utställningen, ’Improvisation i bild’, pågår tom. 17/10. Mån-fre kl 10-16, lör kl 12-15. OBS! Ej söndag! Guidad visning alltid tisdagar, onsdagar, fredagar och lördagar kl 13.

Galleri Kulturkiosken: ”Inblick i huvet på Valter Johansson” fram till 18 oktober. Galleri Kulturkiosken, Timmermansg 4, Norra hörnet av gården vid Kulturhuset Gävle. Kl 16-20.

Konstcentrum: CirkusPerspektiv. Circus Meets Visual Arts. 19.09.20 – 04.10.20 Öppet Tisdag – söndag kl. 12- 16. Fri entré, max 15 personer åt gången i konsthallen. Under Cirkusåret 2020 arrangerar Gävle kommun en rad cirkusaktiviteter. I samband med detta har Gävle Konstcentrum givit CirkusPerspektiv i uppdrag att skapa en utställning och ett program som utforskar möjligheterna i ett möte mellan cirkuskonst och bildkonst, Circus Meets Visual Arts.

Länsmuseet: Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Kulturcentrum: Ossian Eckerman – utställning med konst där gränsen mellan det abstrakta och det figurativa är flytande. Med inspiration från äldre hantverkstraditioner och modernare konstformer. Fri entré! Konsthallen, Kulturcentrum kl 12-17.

Kulturcentrum: Fristadsmobilen är en vandrande och interaktiv konstinstallation med poesi som samlar tankar och ord på temat ”fristad”. Alla som vill får bidra med en dikt eller en tanke att hänga upp i mobilen. 1 oktober-29 oktober finns Fristadsmobilen på Kulturcentrum Sandviken.

HOFORS

Galleri Boken: Eva Maria Härdin, Målningar. Galleri Boken Biblioteket Skolg 11 Hofors. Utställningsperiod 26/9 – 16/10. Max 5 besökare åt gången i galleriet. Öppet mån-ons kl. 10-18, fred kl. 10-18, med reservation för ändringar.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Biblioteket i Skutskär: Konstutställning – Berit Norrbelius Lindberg. Vernissage kl. 18-19 (tänk på FMH´s rekommendationer och håll avstånd). Berit Norrbelius Lindberg har ställt ut sina färgglada lite kubistiska skepp och härliga fantasilandskap över hela Sverige i gallerier och på konstmässor. 6 oktober – 24 oktober.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar