MFF med kross i Kalmar – stormar mot SM-guldet


Malmö FF följde upp den övertygande 3-0-segern hemma mot Häcken i förra allsvenska omgången med att under söndagskvällen krossa nästjumbon Kalmar FF på bortaplan.

Segersiffrorna skrevs denna gång till 4-0 – och det var klasskillnad.

Redan efter sex minuters spel rullade Arnor Traustason in sitt första allsvenska mål för säsongen efter att ha frispelats av Ola Toivonen. 

Ett tämligen tamt KFF sprattlade dock till efter dryga halvtimmen spelad när Isak Magnusson rann igenom. Lasse Nielsen i hasorna fällde KFF-yttern som ramlade in i straffområdet. Förseelsen börjande dock utanför och det skulle ha varit en solklar frispark och eventuellt också en målchansutvisning, men signalen uteblev och Kalmarilskan var total. 

– Det är solklar frilägesutvisning. Jag har sett den i efterhand också och det går inte att säga något annat. Den är så solklar den bara kan bli, säger Isak Magnusson. 

”Jag touchar inte honom” 

Malmös Lasse Nielsen är av en annan åsikt: 

– Jag vet inte. Jag följer honom och jag tycker han ramlar och så ramlar jag över honom. Det gick snabbt, men jag tycker inte att jag touchar honom. Det är bättre att se det på video men det har jag inte gjort.

Magnusson står dock på sig.

– Då vet jag inte om han sett den i efterhand för den kan han fan inte snacka bort! 

– Jag har inte fått någon förklaring från domaren. Det får stå för honom. Jag tror jag skrek på domaren i tio minuter efteråt utan att få kort så det kändes som att han visste att han hade gjort fel.

Christiansens succé i comebacken 

I stället för frilägesutvisning på Nielsen kunde MFF göra 2-0 kort senare när Jo Inge Berget spelade in till Anders Christiansen som placerade in 2-0 vid första stolpen. Detta var Christiansens första start sedan skadan mot Örebro för tre veckor sedan. 

Efter timmen spelad stängdes matchen definitivt när Ola Toivonen från nära håll vräkte in 3-0 efter inlägg från Eric Larsson.

Med kvarten kvar kom också 4-0 då Anel Ahmedhodzic höll sig framme på en hörna och petade in sitt andra mål i årets allsvenska. Ahmedhodzic som är uttagen i Bosniens Nations League-trupp med bästa möjliga besked till landslaget inför avresan alltså. 

MFF leder allsvenskan i överlägsen stil 

MFF vann med 4-0 och leder allsvenskan med hela nio poäng före tvåan Häcken, ett Häcken som dock har en match till godo. 

Värre är det för KFF som ligger näst sist med två poäng upp till kvalplats när det nu bara återstår sju matcher av årets allsvenska. expressen

Related posts

lämna en kommentar