IFK Göteborg slog Varberg med – Erlingmark målskytt


IFK Göteborg är en pressad klubb. Den här säsongen har inte alls gått enligt planerna och nu kämpa storklubben i botten av allsvenskan. 

Under söndagen tog de emot nykomlingen Varberg och det dröjde länge innan nollan spräcktes. 

Tobias Sana serverade en perfekt slagen hörna som August Erlingmark nådde högst på och 1-0 var ett faktum. 

Anestis storspelade

Efter första 45 riktade lagkapten Astrit Selmani skarp kritik mot Mattias Bjärsmyr och hävdade att denne vinner dueller med armbågar. 

– Jag vinner elva av tio bollar. Jag vill stå upp och inte filma. Men han vinner bara med armbågar, då kanske han måste filma? Jag heter Selmani, han heter Bjärsmyr, han har gjort landskamper, det kanske jag måste göra för att få med mig frisparkar, säger Selmani i Dplay. 

Varberg, som kom till Göteborg med tre raka matcher utan seger, öste på i den andra halvleken, men Giannis Anestis stod för ett par svettiga räddningar. 1-0 stod sig och innebar att Blåvitt placerar sig precis ovanför kvalplatsen med 24 poäng. Varberg ligger alltjämt på en elfteplats med 27 poäng. 

– Det var en underbar insats. Fläckfri. Vi tar de poängen vi behöver och det är vi nöjda med. Vi sitter bra som lag i defensiven, säger Pontus Wernbloom i Dplay. 

– Försvarsspelet är vi kompakta. Men tyvärr fick inte i gång anfallsspelet. Det tog för lång tid och vi hade dåliga förflyttningar, säger Roland Nilsson. expressen

Related posts

lämna en kommentar