En bra förmån för oss som inte har så hög lön


Kommentar till Christer Lundqvist: Onödigt med förmånscykel när gatorna är i uruselt skick

Vad tråkigt att läsa Christer Lundqvists negativa inställning om oss kommunanställdas möjlighet till förmånscykel. För det första så är det helt frivilligt att köpa en cykel, en cykel att både kunna ha på fritiden och att cykla fram och tillbaka till jobbet. Det finns många val gällande modell och kostnad, från en relativt låg månadskostnad till dyrare kostnad. För oss som inte har så hög lön känns det väldigt bra att få den här möjligheten till en ny cykel.

Absolut att vägarna inte är så bra överallt, men att måla upp ett scenario där flertalet av oss anställda ska skada sig och behöva rehabiliteras bara för att kommunen har ett erbjudande om förmånscykel är verkligen att överdriva. Tror du Christer att de flesta som köper förmånscykel aldrig cyklat innan? Att vi åker bil eller blir skjutsade överallt?

Vet inte om det är först nu som du börjat cykla och iakttagit hur vägarna är eller snarare cyklat runt och letat fel? Jag och min man har cyklat till och från jobbet, i stort sett varje dag, hela yrkeslivet (cirka 35 år), även när barnen var små, med dem i cykelsits. Inte har lite gupp och gropar hindrat oss, det är bara att ta det lite lugnt. Faran för rehabilitering och div hälsoproblem är nog större med allt mer stillasittande och bilåkning.

Till sist, när det gäller kommunchefens frånvaro av cykelhjälm, så tror jag att vem som helst förstår att det är en bild tagen när han provar en cykel, han var säkerligen inte ute och cyklade i tjänsten, så tolkar i alla fall jag.

Cyklande kommunanställdarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar