Därför ställer jag upp för Playboy


Elizabeth ”Liz” Cambage är en av dambasketens största stjärnor. Hon har vunnit OS-brons och VM-silver med Australien, vunnit poängligan i WNBA och även tagits ut i ligans all star-lag tre gånger. 

29-åringen är 203 centimeter lång och har nigeriansk bakgrund, två saker som gjort hon haft svårt att acceptera sitt eget utseende. 

– Jag har en kompis som också är svart och vi brukade ha ljusa kontaktlinser, vi blonderade och plattade vårt hår och undvek solen. Vi gjorde allt vi kunde för att krympa och vara mer vita. Det var inte förrän jag flyttade till USA som jag började bli ett med min kropp och hudfärg, säger Cambage i en intervju med Playboy, enligt Yahoo.

Basketstjärnan genomförde nyligen en fotografering med den kontroversiella herrtidningen, och finns med på det senaste numrets omslag. Elizabeth Cambage menar att det var viktigt för henne att få visa upp de lättklädda bilderna. 

– Att vara med i Playboy är att fira min sexualitet. Ja, jag är en 203 centimeter lång kvinna som gillar sex. Jag är människa, det är så vi är. Som kvinnlig idrottare känner jag att jag inte tillåts vara sexig, jag tillåts inte vara den personen. Samhället vill bara att jag sitter ner, håller käften och utövar min sport. 

Liz Cambage om Playboy-bilderna

Cambage säger att hon såg en möjlighet att få visa upp en feminin sida som hon saknat i sin identitet som idrottsstjärna. 

– Jag ville att bilderna skulle vara väldigt tjejiga och feminina, jag tycker aldrig att jag får chansen att visa upp det på planen. 

Las Vegas Aces-centern hoppas även kunna inspirera andra som känt en liknande osäkerhet kring sina kroppar. 

”Det här är för alla som inte känner sig trygga i sin kropp och med sin sexualitet. Som tonåring la jag ner så mycket tid på att hata mig själv och försöka förminska mig själv till någon jag inte är. Jag lovar, du är vacker och älskvärd precis som du är”, skriver hon på Instagram. 

https://www.instagram.com/p/B_T0Go2JYxV/?hidecaption=true

expressen

Related posts

lämna en kommentar