Frölunda besegrar Leksand efter omdiskuterat mål


Åtta minuter in i den första perioden skickade Marek Hrivik in ledningsmålet till Leksand borta mot Frölunda i spel fem mot fyra. 

Joel Lundqvist kunde sedan kvittera innan Hrivik i början av den andra även smällde dit 2–1 i powerplay. 

Med 27:13 på klockan var det utjämnat igen, efter att Nicklas Lasu styrt in pucken med skridskon. Men det tog en lång stund innan målet till slut godkändes, då domarna valde att granska situationen för att se om det eventuellt skulle dömas bort för sparkrörelse. 

Målskytten: ”Kände att det var 50-50”

Domare Morgan Johansson förklarade i C More att målet godkänts på grund av att det inte varit någon spark som gett rörelseenergi till pucken i riktning mot målet. Det var helt enkelt bara en styrning. 

En inte helt lättförstådd och tydlig regel. Målskytten själv var nämligen långt ifrån övertygad om att målet skulle godkännas. 

– Jag satt i båset och kände att det var 50-50. Ju längre de tittade på det tänkte jag bara att det är som det är, säger Nicklas Lasu om målet. 

– Jag försökte ta emot pucken och misslyckades grovt, men det blev ju jättebra ändå. Jag har en förmåga att göra de där pissmålen. 

Hakar på i toppen

Att det var ett så kallat ”pissmål” förändrade dock ingenting för Nicklas Lasu. Mål som mål. 

– Det är ren tur, samtidigt tar jag gärna det när man får göra första målet för i år. Det får se ut hur det vill, bara pucken går in i mål, säger han. 

Efter kvitteringen lade Frölunda i ytterligare en växel och gick ifrån till 4–2. Målen gjordes av de bägge nyförvärven Filip Johansson och Robin Alvarez. Målen innebar deras första mål för Frölunda. 

4–2 blev också slutresultatet. 

En seger som tar Frölunda upp i toppskiktet av tabellen, precis bakom Örebro och Luleå som inlett säsongen med fyra fullpoängare vardera. 

”Slutspelsklass”

I C Mores studio var den svenska förbundskaptenen Johan Garpenlöv mycket imponerad över Frölundas insats mot Leksand. 

– Det är nästan slutspelsklass på Frölunda i dag, säger han.

Nicklas Lasu om insatsen: 

– Jag tycker att det är den här hockeyn vi vill spela. Vi vill ha fyra kedjor som är väldigt jobbiga att möta och som maler ner. Vi är otroligt starka när alla är påkopplade, det var en bra insats i dag även om det finns grejer att jobba på. 



expressen

Related posts

lämna en kommentar