Enable är en stark spik på High Five | Tips och odds


Söndagens Quinté rids på Longchamp och det är elva galoppörer som gör upp i Prix de l’Arc de Triomphe över 2.400 meter gräs. Det är ett prestigefyllt lopp som ridits sedan 1920. Loppet planeras släppas i väg 16.05 och tack vare jackpot är High Five-loppet lite extra intressant i dag. Titelförsvaren Waldgeist är inte med i år, men däremot stjärnstoet 8 Enable som vunnit två gånger med Frankie Dettori på ryggen. John Gosdens häst toppade 2017-2018 och blev tvåa i fjol.

■ Det är över 31 miljoner kronor i jackpot och 8 Enable är en stark spik. Stoet har två segrar och ett andrapris efter tre starter i år och hon fick ett perfekt genrep inför det här storloppet.

7 Sottsass är en tuff konkurrent som vunnit fem av karriärens elva starter. Den fyraårige hingsten slutade trea i Prix de l’Arc de Triomphe 2019 och i år kan resultatet bli ännu bättre.

■ USA-födda treåringen 15 Raabihaha är orutinerad, men hon har hög kapacitet och ska räknas tidigt. Hon har tre vinster och ett andrapris efter fem starter så här långt i karriären.

6 Stradivarius vann storlopp i Goodwood i södra England i somras och sexåringen var tvåa i genrepet inför dagens uppgift.

1 Persian King är också väldigt bra, men möjligen är distansen i längst laget.

Notera att det i nuläget är fyra strykningar. 4 Japan, 5 Sovereign, 13 Mogul och 14 Serpentine.

Speltips: 8-7-15-6–1

ANNONS: Så spelar du High Five.expressen

Related posts

lämna en kommentar