AIK-faktura för Bahoui-försäljning hittad vid knarkrazzia


60 kilo amfetamin, vapen och utrustning för amfetamintillverkling – och en faktura för Nabil Bahouis flytt till den saudiska klubben Al-Ahli.

I ett stort tillslag mot något som beskrivs som en ”narkotikafabrik” under förra året gjorde polisen ett oväntat fynd, berättar Dagens Nyheter. Tidningen skriver att fakturan avsåg ”framtagande av förhandlingsstrategi och villkor” för Nabil Bahouis övergång och var ställd till ett schweiziskt bolag – Palm Eleven AG som drivs av fotbollsagenten Marcell Lichsteiner, bror till spelaren Stephan Lichsteiner – och skickades från ett estniskt bolag med säte i Tallinn: BlueBlueSky OÜ.

Det estniska bolaget drivs enligt DN av två svenskar med ”långt kriminellt förflutet”. 

”Känner inte till något av bolagen”

Nabil Bahoui lämnade AIK för Al-Ahli under sommaren 2015 men är nu tillbaka i klubben. Den agent som företrädde honom vid tillfället var Hasan Cetinkaya, som även företräder en lång rad framstående svenska spelare. 

Fakturan som polisen funnit är daterad till 2018, nästan tre år efter övergången ägde rum. Till DN säger Bahoui att han inte känner till bolagen som är involverade.

”Jag känner inte till något av bolagen. Jag kan ingenting om bolag och sådant, jag är bara en fotbollsspelare som fokuserar på att göra mitt bästa på varje träning och varje match.”

”Jag tar givetvis kraftigt avstånd från all form av kriminalitet”, skriver han i en kommentar.

AIK å sin sida medger för DN, genom klubbens vd Björn Wesström, att man haft ett avtal med det schweiziska bolaget, Palm Eleven. 

Anlitade ”brevlådeföretag”

DN:s granskning visar däremot att det är ett annat bolag, från Skottland, som hanterat övergången: Hos förbundet står ett företag som heter SPM Sport Agency och en namngiven kvinna registrerade som förmedlare. DN:s granskning visar även att bolaget är ett så kallat ”brevlådeföretag” med kopplingar till både Malta, Belize och Estland. Tidningens skriver att Wesström inte velat svara på frågor om hur klubben kom i kontakt med bolaget.

En dom i det rättsfall som kopplas till narkotikatillslaget väntas den 8:e oktober.expressen

Related posts

lämna en kommentar