Mahmods ryggtavla är en tavla av Zlatan


Det är den 3 oktober, Zlatan Ibrahimović födelsedag, och frågan är om inte den finaste gåvan till honom sitter fastbränd på en för honom (åtminstone än så länge) okänd Boråsares ryggtavla.

– Det har tagit ungefär ett år att få den klar. Men det är den nu. Det finns inte en millimeter hud kvar, säger Mahmod, som tidigare intervjuats av BT.

Hans beundran till Zlatan går långt tillbaka i tiden, ända sedan den reslige bollkonstnären tog sina första steg ut i rampljuset.

Motiven är hämtade från Zlatans långa och framgångsrika karriär.Foto: Privat

”Enormt stort”

– Jag har följt honom ända sedan åren i Malmö, och det var kärlek vid första ögonkastet. Jag älskar hans vinnarskalle och hans attityd. Det är det som har tagit honom dit han är i dag – en av de bästa fotbollsspelare genom tiderna. Frågar du vem som helst i världen så vet de vem Zlatan Ibrahimović är, säger Mahmod.

Motiven på hans numera bläckfyllda rygg är hämtade från Zlatans långa och framgångsrika karriär: Bicicletan mot England, Guldbollen, Europa League-titeln med Manchester United, för att nämna några.

Zlatan iklädd PSG:s matchtröja har också en central plats.

– Frågan är om han inte var som störst då. Han väckte liv och skapade debatt i ett helt land, en stor fotbollsnation, och när han gjorde sin sista match fick han stående ovationer i tio minuter. De tände till och med upp Eiffeltornet och spelade den svenska nationalsången. Det är enormt stort att lyckas göra ett sådant avtryck, säger Mahmod.

Hoppas Zlatan får veta

Och han tror inte att Zlatan någonsin kommer att ge honom anledning att ångra sin tatuering.

– Han har inte skapat några skandaler än så länge och jag har svårt att se att han någonsin kommer att göra det. Att inte alla gillar det han säger är en annan sak. Han är rak och står för det han tycker, och det är något av det jag beundrar mest med honom.

Förhoppningen nu är att Zlatan själv ska höra talas om tatueringen.

– Jag är inte ute efter att visa upp mig själv, det är inte därför jag ställer upp på intervjuer. Men jag vill att han ska se det och bli glad och stolt, säger Mahmod.expressen

Related posts

lämna en kommentar