Fredrik Lindgren vinner VM-brons i speedway efter drama


Fredrik Lindgren låg trea i totalen inför VM-avslutningen i polska Torun. För att ta hem guldet krävdes en seger för svensken och ett misslyckande för regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik.

Lindgren körde bäst av alla i de första 20 heaten men  Zmarzlik tog sig också vidare till semifinal där förutsättningarna var glasklara: seger eller andraplats för polacken skulle räcka för att säkra VM-titeln.

Han lyckades. Bartosz Zmarzlik körde in som tvåa bakom Fredrik Lindgren och säkrade sitt andra raka VM-guld framför en galen hemmapublik.

– Det är helt otroligt. Mentalt har det varit väldigt jobbigt för mig i dag. Jag är så glad just nu, detta kunde jag inte drömma om, säger Zmarzlik i Viaplays sändning.

I finalen behövde Fredrik Lindgren sluta på pallen för att knipa silvret före Tai Woffinden. Då fick svensken problem med cykeln direkt i starten och tvingades avbryta. Fjärdeplatsen innebar att Lindgren fick köra ett helt avgörande heat mot Woffinden om silvret.

Där dominerade Woffinden från start till mål och tog hem silvret före svensken. Lindgren fick nöja sig med VM-brons, precis som för två år sedan.

Udda utmaningen: ”Skulle cykla mot en brödrost”expressen

Related posts

lämna en kommentar