Elsas börjar med nytt koncept – stajlar restaurangen med återbruk som är till salu


I veckan började Elsas Coffeeshop samarbeta med ett nytt lokalt företag. Nordic Vintage stylar matkaféets lokaler med utvald vintage och allt är till salu.

– I går satt två damer här och tog ett glas vin med sakerna omkring sig och innan de gick köpte de med sig en ljusstake och en tändstickshållare, säger Helena Persson.

Nordic Vintage är ett helt nytt Gävleföretag som även kommer att öppna en egen butik och ha försäljning via Instagram. Butikslokalen är klar, den blir på Södra Kungsgatan 59, där Auktionskammaren låg tidigare, men först ska den renoveras.

– Det känns helt fantastiskt, jättebra läge och stora skyltfönster. Vi hoppas kunna öppna i början av året, i januari eller februari, men redan nu säljer vi här på Elsas Coffeeshop, säger Yvonne Persson.

I tisdags ställde de in nytt återbruk och en pianopall med skinnbeklädnad från Spanien följde med en matgäst hem direkt. Nordic Vintage drivs av Yvonne Persson, hennes son David Nordström och hans sambo Johanna Thörnesjö. De köper upp gamla bohag, går igenom dem och säljer vidare.

– Vi kallar det trendigt återbruk, vi är inte Bukowskis och inte loppis utan någonting mitt emellan, säger Yvonne.

De har många idéer om vad de vill göra i nya butiken. En är att bygga en kassabar, ungefär som en reception på ett hotell, där man kan köpa kaffe och annat fika.

– Vi vill att folk ska komma och hänga i butiken. Som i serien “Våra vänners liv” där folk umgås i en antikaffär, det skulle vara jättemysigt, säger Yvonne.

Både Nordic Vintage och Elsas Coffeeshop är familjeföretag. Yvonne Persson är syster till Helena Persson och mamma till Johanna Nordström, ägarna till Elsas, Yvonne sålde ett större frisörföretag för fyra år sedan och sedan dess har hon jobbat som koordinator på Elsas, för att hjälpa till att dra igång verksamheten.

– Nu står Elsas på egna ben och då hakar jag mig kvar ändå med detta, skrattar Yvonne.

Elsas har fler nyheter på gång. Visionen har från början varit ett “levnadskafé” där det händer saker. Nu har de precis fått hyra en ny kontorslokal som ligger vägg i vägg med restaurangen.

– Vi får förfrågningar varje dag om att ta emot slutna sällskap. Nu kommer vi att kunna göra det i den nya lokalen som Nordic Vintage håller på att styla.

Helena vänder sig mot Yvonne.

– Du som är frisör är så konstnärlig också och bra på att blanda gammalt och nytt. Det kommer att bli jättefint.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar