Det ska inte behöva gå så här långt med vattennivån


Kommentar till Carl-Ewert Ohlsson och Sten Westring: Prioritera Storsjöns vattendom – nivån är ovanligt låg

Vet inte hur gammal vattendomen är för Storsjön, men eftersom sjön är så pass grund är en halvmeters sänkning mycket, precis som Årsundaborna skriver. Här hemma där jag bor slänger vi i en stock extra i dammen om vi ser att vattennivån är för låg, så är det bra med det. Omvänt om det är för högt.

Att Gävle Energi spänner musklerna och har visat vem som bestämmer har vi sett nu, men det ska inte behöva gå så här långt så det gränsar till löjlighet. Släpp lite på prestigen och lägg minst tre stockar i utloppet så är saken klar. Ska det vara så svårt?

Hur låg var Storsjön under torrsommaren 2018 och hur gjorde ni då? Vill bara säga att antalet stockar som reglerar vattennivån kanske inte Gävle Energi använder sig av utan har mer sofistikerade mätningssystem. Hela sjön blir ju farlig att köra båt på, plus att alla fastighetsägare med fasta bryggor blir uppretade.

Sen att Gävle Energi håller sig inom lagens råmärken med vattendomen som de hävdar är säkert sant, men ibland kanske man måste ta hänsyn till andra saker också och inte bara sin egen ekonomi.

Helge

LÄS MER: Sällsynt lågt vatten i Storsjön upprör – så svarar Gävle Energiarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar