Björn Hellkvist kritiserar egna spelarna efter förlusten


Marek Hrivik satte både 1-0 och 2-1 till Leksand i bortamötet med Frölunda. Men hemmalaget kvitterade och gick ifrån till seger, bland annat efter ett omdiskuterat mål som domarna granskade för spark. 

Målet godkändes till slut, men enligt Leksandstränaren Björn Hellkvist hade det domslutet inte med slutresultatet att göra. I stället riktar han kritik mot sina egna spelare. 

– Det känns för jävligt, vi presterar tillräckligt bra för att ta poäng men vi ger bort tre mål. Sista målet har vi Zackrisson och Lang med hem i en backcheck, men vi gör egentligen ingenting, säger Hellkvist i C More. 

– Lär vi oss och adderar den kryddan till vårt spel kan vi vara ett vinnande lag. Jag tror att adderar vi det kan vi vara med och slåss om topp sex. Det är den biten vi behöver reda ut och förstå, killarna måste bestämma sig där inne. 

Björn Hellkvist riktar kritik

Hellkvist menar i C More-intervjun att laget ”inte lärt sig att vinna”. 

– Det handlar om att lära sig vinna också, vi kommer inte riktigt från den kulturen. Och det finns väl anledningar till det. 

På presskonferensen efter matchen sa Leksandstränaren så här:

– Fruktansvärt frustrerande och irriterande. Vi slarvar med enkla saker. Tre mål på spelvändningar dödar oss, vi kan inte fortsätta så om vi vill vinna några hockeymatcher. Killarna där inne måste förstå att det måste bort, den dagen de förstår det har vi ett bra hockeylag. expressen

Related posts

lämna en kommentar