Moderaternas löftessvek om SD-samarbete är uppenbart


Moderaternas löftessvek att aldrig samarbeta med SD i Gävle har blivit uppmärksammat på sistone och mycket kritiserat. En av de svekfulla moderaterna är kommunpolitikern Ann-Charlotte Granath, som med svårt krystade ord, intervjuad i SVT:s lokala granskning, försöker förklara sig inför tittarna (väljarna). Det kan hon inte. Sveket är för uppenbart. Försöken till svar är ovärdiga en folkvald.

Granath och hennes lokala partivänner i Moderaterna har inför oss väljare tidigare deklarerat att man inte ska söka något samarbete med SD i någon församling, därför att man säger sig stå för andra värderingar. Man har tidigare också lovat att budgetförhandlingar med SD i kommunen är uteslutet. Man har till och med utlovat att inte ens samtala med SD.

Nu försöker Granath på alla vis förklara bort sina tidigare löften till väljarna. Istället borde hon med flera be om ursäkt för att medvetet försöka föra väljarna bakom ljuset. Många av de väljarna är nu på goda grunder mycket besvikna och undrar vad ett moderat löfte egentligen är värt, när detta löfte sveks så lättvindigt.

Ann-Charlotte Granath och hennes partikollegor i kommunen har en lång väg att vandra innan förtroendet kan återupprättas efter nuvarande löftessvek.

Liberals unite

LÄS MER – DEBATT: “Vi kommer att söka majoritet för att få igenom vår politik oavsett vem vi bildar majoritet med”arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar