Lakers studsade tillbaka – första förlusten för Rögle


Tredje gången gillt för Växjö Lakers. Det blev förlust på straffar mot såväl Färjestad som Linköping i SHL:s två första omgångar, men under torsdagskvällen kom den efterlängtade trepoängaren för smålänningarna.

Det var dock ett formstarkt Rögle som öppnade målkontot. Ängelholmslaget, som vann premiären mot Linköping och följde sedan upp med en stark 3-2-seger borta mot HV71, gjorde nu 1-0 i spel fem mot tre i den första perioden. Daniel Zaar kom i fritt läge och gjorde inget misstag då han vräkte in pucken i nät. 

Såg inte otagbart ut 

Resultatet stod sig perioden ut, men Lakers skulle som sagt komma tillbaka då en av matchens giganter, Pontus Holmberg, satte kvitteringen med ett distinkt skott. Storspelande Röglekeepern Christoffer Rifalk fick kapitulera. 

Det fick Rifalk också göra i den tredje perioden. Avslutet från Emil Pettersson såg inte otagbart ut och via målvakten gick pucken retfullt in i nät.

Ett mål och en assist: ”Skönt att få utdelning” 

Rögle försökte få till en kvittering, men Lakers stod emot och tog första trean för säsongen.  

– Vi gör en bra hockeymatch. Vi försvarar vårt mål bra. Det var välförtjänt med seger, säger Emil Pettersson som svarade för ett mål och en assist i 2-1-vinsten. 

– Skönt så klart. Jag vet om att vi har jätteskickliga spelare i kedjan och vi får bra tryck mot målet. Skönt att få utdelning, konstaterar matchhjälten för Cmore. 

Närmast för smålänningarna väntar Luleå på bortaplan på lördag medan Rögle samma dag tar emot Djurgården då de grönvita har chans till snabb revansch. 

– Vi spelar med bra fart. Svårt att förklara, men det är surt. Båda lagen hade bra lägen och det var en öppen match, men det är inte alltid man har studsarna med sig, säger Rögles Simon Ryfors. expressen

Related posts

lämna en kommentar