Ingrid Landmark Tandrevold hånad för sin vikt


Stina Nilsson, som i våras lämnade längdskidåkningen för att satsa på skidskytte, har berättat för SportExpressen hur hon har fått kommentarer om sitt utseende och vad hon äter. 

– Om jag till exempel lägger ut en bild på Instagram att jag äter en våffla då är det snabbt någon ”Bengt”, de heter oftast något sådant, som skriver att jag ”borde tänka på formen”, sa Nilsson. 

Nu berättar den norska skidskyttestjärnan Ingrid Landmark Tandrevold om en liknande vikthets på sociala medier. 

Efter helgens Norska mästerskap, då 24-åringen haft det tuff dag på tävlingsbanan, fick hon kommentarer om sin vikt, något hon berättar om i den gemensamma podcasten med Tiril Eckhoff ”Kan ut”.

– Det tog mig hårt. Jag måste erkänna att jag verkligen blev jätteledsen, säger hon i podden och utvecklar sitt resonemang. 

– Det är lätt att säga att man inte ska bry sig om vad nättroll skriver. Men det är bara lätt att säga om det inte varit riktat mot en själv. När jag fick den där kommentaren om min vikt var jag inte på min topp, och den tog mig väldigt hårt. 

”Blir man lyckligare då?”

Ingrid Landmark Tandrevold får stöd av sin landslagskollega och vän Tiril Eckhoff. 

– Folk tänker att vi är offentliga personer och att man får tåla det. Men vi har inte valt det, vi har bara valt att följa vår dröm. 

– Blir man lyckligare av att skriva sådana där saker? Jag förstår inte poängen, säger Eckhoff. 

Under VM i Östersund 2019 tog Ingrid Landmark Tandrevold silver. 

 

LÄS MER: Öberg och Nilsson om kroppsfixeringen: ”Provocerande” 

LÄS MER: Stina Nilsson: ”Jag vet att en del kritiserar mig”  expressen

Related posts

lämna en kommentar