Här kan du skaffa Ica som hyresgäster – Hedesundabröderna säljer stora fastigheten: “Inne i ett generationsskifte”


Förra året sålde Magnus och Janne Larsson Ica i Österfärnebo till handlaren Robert Strand. Men bröderna äger fortfarande fastigheten.

Nu ska alltså en av bröderna gå i pension och tiden är inne att gå vidare – fullt ut.

LÄS ÄVEN: Byns Ica-butik byter ägare: “Nyckeln till framgång är att få de yngre att stanna här och handla”

– Vi är inne i ett generationsskifte. Jag känner att jag inte har ekonomiska möjligheter att köpa ut honom. Då är lättaste vägen att sälja fastigheten, säger Magnus Larsson.

Fastigheten har legat ute till försäljning sedan innan sommaren. Men Magnus Larsson är inte oroad över att det verkar ta tid att hitta en köpare.

– Den har väl legat ute ett litet tag. Men det är speciella tider vi lever i nu och vi har egentligen inte bråttom. Det kostar inte så mycket för oss just nu. Det får ta den tid det tar, säger han.

Därför är det bättre att någon som kan vårda och ta hand om huset får göra det.

Bröderna har ägt fastigheten sedan omkring 1999. Förutom matbutiken huserar Region Gävleborg och Österfärnebo sockens utvecklingsgrupp i byggnaden, som även rymmer en större lägenhet.

Magnus Larsson hade kunnat tänka sig att ha fastigheten kvar om möjligheten fanns.

– Självklart. Men samtidigt vill man ha möjlighet att då kunna lägga den tid och energi på att allt ska fungera som man vill. Därför är det bättre att någon som kan vårda och ta hand om huset får göra det.

Det har varit en del spekulanter.

Och hur går försäljningen?

– Det har varit en del spekulanter. Men vi har faktiskt inte hört något mer från mäklaren nu på ett tag.

Vilka typer av spekulanter handlar det om?

– Jag vet faktiskt inte. Det har mäklaren koll på. Han har mitt fulla förtroende och jag litar på att han gör sitt jobb med att hitta spekulanter som är seriösa, säger Magnus Larsson.

Robert Strand på Ica i Österfärnebo är inte orolig över att butiken ser ut att få en ny hyresvärd. Han tror att det mesta kommer att rulla på som det gör i nuläget.

Butiken kommer att finnas kvar, poängterar han.

– Det är ju bara fastigheten som får en ny ägare om den säljs. Vi har vårt hyresavtal som kommer att fortsätta oavsett vem som tar över byggnaden, säger han.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar