Fredrik Lindgren tappade i Torun – långt från VM-titeln


Fredrik Lindgren hade behövt knappa in på totalledaren Zmarzlik under den första av två GP-kvällar i polska Torun.

I stället blev det tvärtom.

I det första semifinalheatet räckte inte Lindgren till mot Maciej Janowski och Max Fricke, som såg till att svensken gick miste om viktiga poäng i VM-sammandraget.

Pressad polack

Annars var det Bartosz Zmarzlik som var rejält under press inför hemmapubliken. I sitt andra heat kraschade han efter ett eget misstag. Han klarade sig tack och lov undan skador men fick inte vara med i omstarten och fick en nollpoängare.

Inför sitt femte och sista heat var polacken rejält under press – och Lindgren var där en av förarna som hade möjlighet att sätta käppar i hjulet för Zmarzlik. Men Zmarzlik visade varför han ligger etta i årets coronaförkortade VM-serie när han vann heatet efter imponerande körning, samtidigt som Fredrik Lindgren blev trea.

Med minsta möjliga marginal tog sig Bartosz Zmarzlik därmed vidare till semifinal, vilket var enormt betydelsefullt för totalställningen i VM. Väl i semifinal verkade Zmarzlik dessutom ha fått upp farten ordentligt när han, trots en dassig start, körde upp sig och vann heatet till publikens jubel.

Trea i totalen

I finalen var australiern Max Fricke vassast och tog sin första GP-seger i karriären, medan Zmarzlik blev fyra och sist.

Ställningen inför sista deltävlingen: Bartosz Zmarzlik har 113 poäng, Tai Woffinden 105 och Fredrik Lindgren 103. En seger ger 20 poäng och skulle det bli seger för Lindgren på lördagskvällen får Zmarzlik som bäst bli åtta om svensken ska sluta på fler poäng i VM-totalen.expressen

Related posts

lämna en kommentar