Malmö FF utslaget ur Europa League – föll mot Granada med 2-1


Malmö FF tog emot spanska Granada i en avgörande match om en plats i Europa League-gruppspelet. MFF inledde matchen avvaktande och stod upp bra. Granada kom inte till några heta målchanser men i den 29 matchminuten small det. 

Jonas Knudsen tappade positioneringen och med ett fint inspel var Machis helt fri framför Marko Johansson och kunde peta in 1-0.

Ola Toivonen var ett par minuter senare nära kvittering men Rui Silva i gästarna mål stod för en jätteräddning för att förhindra en kvittering. 

Men målet skulle komma. 

Ahmedhodzic nära kvittering

För strax före halvtidsvilan fick Malmö inkast. Som så många gånger förr tog Knudsen upp bollen och kastade långt. Bollen styrdes i stolpen och Jo Inget Berget var påpassligt framme och 1-1 var ett faktum. 

– Ett mycket viktigt mål. Jag tycker att vi ligger bra till och tillåter inte mycket chanser. Det är en öppen match och bara att köra på, säger Berget i Viaplay. 

I den andra halvleken tog Granada återigen ledningen. Den här gången vi ett lågt inlägg som hittade hela vägen till Puertas i bortre som rullade in 2-1. 

”Var en tajt match”

Minuter senare var Anel Ahmedhodzic nära 2-2 men skottet gick rakt på Rui Silva. Istället satte Yangel Herrera 3-1 från nära håll. Därmed är Europaäventyret över för Malmö som nu får sikta in sig på allsvenskan. Dessutom går man miste om 30 miljoner kronor. 

– Det var en tajt match. Vi gör en bra första halvlek, sen gör de 2-1 och det känns så där. De spelar smart fotboll och får med sig frisparkar och börjar dra ut på tiden. När de gör 3-1 så börjar vi klaga på domaren och slutar spela. De vinner välförtjänt, säger Ola Toivonen. expressen

Related posts

lämna en kommentar