Klädjätten H&M planerar stänga 250 butiker: “Accelererats av covid-19”


Klädjätten H&M planerar att dra ned antalet butiker med 250 stycken under 2021, enligt en kvartalsrapport.

“Kundernas snabbt förändrade beteende har accelererats av covid-19. Därför ökar nu H&M-gruppen takten ytterligare i förändringsarbetet med digitala satsningar, optimering av butiksportföljen och allt mer integrerade kanaler”, skriver företaget.

Beskedet kommer samtidigt som H&M redovisar ett något starkare resultat än väntat för det brutna räkenskapsårets tredje kvartal. Klädjätten redovisar en kvartalsvinst före skatt på 2 365 miljoner kronor för perioden det tredje kvartalet i företagets brutna räkenskapsår. Motsvarande period i fjol gjorde bolaget en vinst på 5 029 miljoner kronor.

I september minskade försäljningen med 5 procent i lokala valutor jämfört med motsvarande månad i fjol. Och 166 butiker, vilket motsvarar 3 procent av det totala antalet butiker, är i dagsläget stängda, skriver TT.

Om beslutet påverkar butikerna i Gallerian Nian och Valbo köpcentrum är oklart.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar