Kim Bergstrand om kritiken från Emir Kujovic i Dplay


Djurgården har inte vunnit på fem raka allsvenska matcher och går på söndagen in i ett derby mot Hammarby. Det är ett derby som är viktigt i allra högsta grad för att hålla sig kvar i kampen om Europaplatsen.

– Vi har tränat på bra. Sedan mår man alltid i den här branschen som man tar poäng, frånsett det fungerar gruppen bra och alla ger verkligen allt. Det har varit en tuff månad för oss och vi har inte vunnit så många, säger Kim Bergstrand och tillägger.

– Det har varit väldigt intensivt och i många av matcherna som vi inte har vunnit tycker jag att vi presterat bra. Utifrån statistik och hur vi spelar är vi bättre än tre poäng. Det finns saker att förbättra men också bitar att ta med sig.

Kim Bergstrand om Emir Kujovic

Ett återkommande tema de senaste veckorna har annars varit anfallssituationen. Kalle Holmberg, Emir Kujovic, Edward Chilufya och Magnus Eriksson har alla växelspelat som central anfallare. Kim Bergstrand pekar på att rotationen varit viktig under en intensiv period av matcher i allsvenskan och Europa.

– Vi har spelat extremt många matcher så vi har tittat på form, fysisk status och motstånd. Det är ungefär det vi har tittat på när vi bestämt oss, säger Bergstrand.

I de två senaste matcherna har Eriksson fått spela nia. Han ger laget flera dimensioner i spelsättet, menar Djurgårdstränaren.

– Han är väldigt duktig på att ta in bollar, han är bra på att pressa motståndarna och han ger mycket energi. Vi tycker också att han har en bra spelförståelse i försvars- och anfallsspelet, förklarar Bergstrand.

Ger han er en bättre balans i laget?

– Man försöker hitta så att laget blir balanserat sedan kan man ha ”Mange” på en kant också, men det blir ett sammanhang kring vilka andra som ska starta sedan bygger man på efter det.

Samtidigt har Emir Kujovic haft svårt att ta en ordinarie plats i årets Djurgården och det har minst sagt varit ett återkommande tema den senaste tiden. Efter Djurgårdens möte med Europa FC i Europa League-kvalet fick Bergstrand frågan på presskonferensen.

Han var kort men tydlig i svaret då.

– Andra presterar bättre, sa han.

Mot IFK Norrköping började Kujovic på bänken på nytt men byttes in och gjorde reduceringsmålet. Efter matchen uttryckte han besvikelse över speltiden.

– Tränarna har inte sagt någonting faktiskt. Det var längesen vi pratade. Det är klart jag är besviken, om man inte är besviken över att inte spela så ska man inte spela. Det är frustrerande så klart. Jag vill vara med där ute, sa han till Dplay.

För SportExpressen utvecklade han efteråt:

– Vad ska man säga? Jag tror att både jag och Kalle (Holmberg) vill spela mer men det är så mycket jag kan säga.

Vad är det som gör att du inte får chansen?

– Jag vet inte. Jag försöker göra mitt bästa sedan får jag se om jag får spela.

Klart att Emir vill spela mer

Kim Bergstrand förklarar att både Kalle Holmberg och Emir Kujovic gärna vill spela längst fram i anfallet.

– Kalle vill ju spela nia och det är hans bästa position. Det är samma sak med Emir.

Emir sa efter matchen senast att han vill spela mer. Hur ser ni på det han säger?

– Det är klart att Emir vill spela mer det vore jättekonstigt annars om han var jättenöjd att träna och sitta på bänken.

Har ni haft en rak dialog?

– Definitivt. Jag vet inte vad han har sagt i Dplay.

Emir tycker inte att ni haft en tät kommunikation.

– Nej, jag tycker vi har en rak kommunikation. Men jag tror att spelare som inte spelar tycker alltid att dialogen är för liten. De kan alltid komma om de känner sig icke sedda för vi hoppas att de blir sedda. Vi tycker att vi är tydliga med det.

Bergstrand fortsätter:

– Alla vet vad Emir är bra på. Han är en målskytt i boxen. Han måste leverera där, sätta både försvars- och presspelet. Han måste få in bollar, vinna bollar och han måste springa som alla andra.

Har han satt alla bitarna?

– Självklart inte eftersom att han inte startar varje match. Det är en konkurrenssituation med Kalle (Holmberg), ”Mange” och Chilufya. Det handlar om vilken form han är i fysiskt och hur han levererar på planen.expressen

Related posts

lämna en kommentar