Collin Martin, öppet homosexuell fotbollsspelare, påhoppad i mötet med Phoenix Rising


Det var under nattens match som scenerna utspelade sig. San Diego Loyal ledde matchen mot Phoenix Rising med 3-1 innan de valde att lämna planen. 

Efter matchen, som aldrig spelades klart, kom förklaringen. 

CNN rapporterar att Loyal-mittfältaren, Collin Martin, hade fått utstå homofobiska kommentarer. Det fick hela laget att ta ställning och lämna arenan i protest. Något som senare bekräftades av klubben själv. 

”Under den första halvleken riktade en i motståndarlaget (Phoenix Rising) en homofobisk kommentar mot Martin (Collin). Som en respons så bestämde vi oss för att lämna planen. Förra veckan gjorde vi det klart och tydligt att det är noll tolerans mot rasism och homofobi. Ingenting har förändrats sedan dess”, skriver San Diego Loyal i ett pressmeddelande. 

Phoenix Rising: ”Känner till det”

”Vi vill inte vara en del av en match där sånt förekommer. Är det något vi har lärt oss de senaste månaderna så är det jämtställdhet och orättvisa. Vi måste börja agera. Jag är stolt över den här organisationen, säger vd:n Andrew Vassiliadis. 

Amerikanska fotbollsförbundet bekräftade att man har öppnat en utredning gällande nattens händelser. Phoenix Rising har även de kommit med ett uttalande. 

”Vi känner till att det har förkommit homofobiska kommentarer under matchen. Sånt har absolut ingen plats i samhället och är inte acceptabelt i ligan. En utredning har påbörjat för att reda ut och mer information kommer att bli offentligt när det finns”, skriver Rising, enligt Goal.  

https://twitter.com/SanDiegoLoyal/status/1311553192711184385https://twitter.com/DSmithShow/status/1311511548565749760

expressen

Related posts

lämna en kommentar