Brynäs vände mot Linköping – men tappade efter drama


Det var händelserikt när Linköping tog emot Brynäs på Saab arena. Patrik Berglund spräckte nollan i powerplay. Efter tolv minuter pangade han in 1-0. Med två minuter kvar av den första perioden kvitterade hemmalaget genom Patrik Lundh. Sekunder senare tog Linköping ledningen när lagkaptenen Jonas Junland ordnade 2-1. 

– Jag tycker att vi startar helt fantastiskt. Vi gör det vi har kommit överens om. Nu måste vi vara försiktiga för Brynäs står upp bra och kan kontra, säger Junland i C more. 

Och just att vara försiktiga var inte Linköping. 

För Brynäs rivstartade den andra perioden – direkt. 

Linköping vände och vann

Först kvitterade Jonathan Sigalet. Sedan gav Johan Alcén ledningen till Gävleklubben innan Emil Molin slog till med 4-2-målet. 

– Vi spelar jättebra. Vi kommer ut och gör det rätt okej. Fortsätter vi så så kommer vi åka hem med tre poäng. Det gäller att fortsätta, säger Nicklas Danielsson. 

Dramat fortsatte i den sista perioden. För genom två snabba mål i powerplay hade Linköping kvitterat och tagit matchen till förlängning. Väl där klev Jonas Holös fram och satte avgörandet – 5-4 till hemmalaget. Resultatet innebar att Linköping tar säsongens första seger. 

– Det blir tufft när vi drar på oss utvisningar. Innan det tycker jag att vi kontrollerar matchen. Det känns så där, om jag ska vara ärlig, säger Brynäs-tränaren Peter Anderson. expressen

Related posts

lämna en kommentar