Blåvitt enkelt vidare ”Alltid skönt”


Under onsdagen gick regerande mästaren IFK Göteborg in i den nya upplagan av svenska cupen. Man gjorde det borta mot division 2-laget Husqvarna FF. 

IFK-tränaren Roland Nilsson matchade en rutinerad elva, där han valde att ge speltid åt några av de spelare som fått sitta mest på bänken sedan hans intåg i klubben. Däribland Hosam Aiesh, Amin Affane, Christian Kouakou, Sargon Abraham och Kristopher Da Graca. 

Det märktes också på planen. 

Blåvitt gick direkt ifrån till en tidig ledning i matchen sedan August Erlingmark alert hållit sig framme och kunnat peta in en retur efter en frispark.

Gjorde sitt första mål

2–0 satte sedan Sebastian Eriksson dit efter dryga kvarten innan Christian Kouakou kunde utöka till 3–0 drygt tio minuter senare. Målet var Kouakous första sedan ankomsten till IFK Göteborg i somras. 

– Som forward är det alltid viktigt att göra mål, man spelar där framme av en orsak. Alla mål man gör är bra för självförtroendet, säger Roland Nilsson. 

Husqvarna lyckades visserligen trycka in en kvittering efter ett missförstånd mellan Emil Holm och målvakten Tom Amos i slutet av den första halvleken samtidigt som IFK missade en straff – men närmre än så kom inte blåränderna. 

”Det var positivt”

Andra halvleken slutade mållös och Blåvitt kunde därmed ta en trygg 3–1-seger och säkra avancemang till svenska cupens gruppspel i vår. 

– Alla segrar är viktiga, vi kommer helt klart njuta av den här segern fram till i morgon. Sen är det fokus på nästa match, säger Roland Nilsson, som var nöjd med det han fick se av flera av sina spelare. Inte minst från de som fått magert med speltid på sistone. 

– Det är tufft matchande för oss och det är också bra för mig att få se de här spelarna från start och hur de agerar i sin roll när de får starta. Det känns väldigt positivt.

Var det någon av spelarna du såg i dag som du tycker visade framfötterna och tog den här chansen?

– Ja, det tycker jag. Det var positivt. 

Rök ihop i pausen

Mest anmärkningsvärt i matchen var däremot någonting helt annat. I pausvilan efter den första halvleken rök nämligen IFK-stjärnorna Tobias Sana och Sebastian Eriksson ihop. 

August Erlingmark och Alhassan Yusuf fick gå emellan för att lugna ner läget.  

– Det märktes att jag har laddat upp under några månader … det var mycket känslor! Det var härligt att vara tillbaka som sagt, säger Sebastian Eriksson till GP och fortsätter:

– Jag och Tobias har känt varandra länge och båda vill vinna matcher. Det är inget konstigt med det. Det är med kärlek som vi tjafsar.expressen

Related posts

lämna en kommentar