Hur många av de som bestämmer i skolfrågan bor i kommunens utkanter?


Göran Persson, vår ”gamle” statsminister må ha skött sig hyggligt när han var aktiv inom socialdemokratisk politik. Men en sak gjorde han som fortfarande väcker vrede efter så pass många år, och då syftar jag på Skolreformen när han ”tvingade igenom” att skolan skulle överföras från staten till kommunerna.

Vi ser idag hur det blev, titta bara på Sandvikens kommun som det står om varje dag i lokaltidningarna. Kommunalråden ser bara hur mycket pengar de kan spara, inget annat, hur mycket barnen lär sig är ovidkommande. Vilken förälder vill skicka iväg småbarn tidigt på morgonen i kolsvart mörker och isiga vägbanor? Hur många i Sandvikens kommun av de som bestämmer i skolfrågan bor i kommunens utkanter? Det här att man kan bo var som helst i Sverige och att det skulle fungera i vardagen är ett önsketänkande och en utopi, något som bara kommer förekommer i valtider.

Inom Sandvikens kommun räcker det med att bo i Österfärnebo för att betraktas som ”utbyssing”, vilka man kan behandla hur som helst.

Valentinarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar