Helsingborg enkelt vidare i cupen – Gero tvåmålsskytt


I augusti 2018 slogs Helsingborg ut av Eskilsminne i kvalet till Svenska cupens gruppspel – och förra sommaren var det dags för samma misslyckande då Oskarshamn visade sig för svåra. En match som för övrigt blev Henrik Larssons sista som HIF-tränare.

Skåningarna, som tampas i botten av den allsvenska tabellen, gjorde inte om samma cupmisstag en tredje gång. 

Under onsdagskvällen besegrades division 2-klubben Halmia på bortaplan med 3-0.

Gero glödhet på Örjans Vall 

Alhaji Gero öppnade målkontot med pannan i den 18:e minuten efter inlägg från Marcus Olsson innan Andreas Landgren kort före paus satte tvåan framnickad av just Gero.

Anfallaren från Nigeria hade rena julaftonen på Örjans Vall, för i andra halvleken spikade han slutresultatet till 3-0. Två mål och en assist för Gero i cupavancemanget. Den här gången var det Brandur Hendriksson som spelade fram. 

Första gruppspelet sedan februari 2018 ett faktum för HIF alltså som därmed slipper att ladda upp inför nästa års allsvenska med enbart träningsmatcher. 

– Det är ett stort plus att vi får spela tävlingsmatcher under försäsongen. Det är roligare och triggar igång en, säger 2-0-skytten Landgren till HD.

Elva säsonger i A-laget – kan lämna i vinter

HIF-veteranen, som gjort elva säsonger i klubbens A-lag, har haft stora skadebekymmer i år och sitter på utgående avtal. Han vet själv inte om han blir kvar i vinter när gruppspelet kickar i gång.

– Säsongen varar en bit in i december så jag hoppas att det kommer i gång en dialog innan. Förmodligen tänker jag mer på det när datumet närmar sig för när kontraktet går ut. Jag är trots allt bara människa. expressen

Related posts

lämna en kommentar