Innebandyn jublar över nya publikförslaget: ”Jättebra för oss”


Regeringen kom under tisdagsförmiddagen med ett nytt besked kring idrottsevenemang.

Gränsen för åskådare på plats föreslå höjas från nuvarande 50 till 500.

– Det är regeringens intention att vi ska tillåta 500, och det kommer att vara positivt för stora delar av idrottsrörelsen, säger idrottsminister Amanda Lind.

Innebandyn jublar: ”Jättebra för oss”

Medan idrotter med större åskådarantal fortfarande är kritiska är innebandysporten väldigt nöjda.

– För oss är det här jättebra. Det är ett steg i rätt riktning och nu är det upp till oss att visa att vi klarar av det här. Man kan alltid säga att man vill ha mer men det här är en okej nivå, säger SSL:s vd Jörgen Lindgren.

– Publiken är saknad. Det är så många dimensioner – med stämningen som publiken tillför till hela matcher och för ekonomin så klart. 

Guldfavoriten Storvretas ordförande Henrik Ededahl ser även han positivt på det nya beskedet.

– Självklart. Det här underlättar en del i att hantera publik och säsongskort. Visst, vi hade gärna fått ta in 1 500 men det är inte realistiskt nu så vi får vara nöjda med det vi får. Vi får försöka göra det här bra nu så att vi kan utöka mer sedan.

Känner du att ni hemma i IFU Arena skulle kunna ta in fler åskådare än 500 och ändå följa de restriktioner gällande distansering som gäller?

– Där får man titta på hur lokalen ser ut, men jag tror att vi skulle kunna ha upp till 1 000 utan på något sätt äventyra säkerheten.

Storvreta nöjda trots att de är ”förlorare”

Storvreta hade SSL:s högsta publiksnitt i fjol med 1 493 åskådare, vilket innebär att publikrestriktionerna under coronapandemin blir extra kännbara för dem och andra publikdragande lag. 

– Det slår väldigt olika. Arenor som de som vi och till exempel Falun har, där kan man ta emot fler. Så kanske blir vi, Falun och några lag till de stora förlorarna. För andra klubbar är 500 i överkant och de blir de stora vinnarna. Men säkerheten måste gå först.

Vad innebär den här höjningen rent ekonomiskt för er i Storvreta?

– 50 personer betalar inte ens planhyrorna. Sedan har vi lovat sponsorer att få gå på matcherna. Nu får vi några biljetter som vi kan sälja också. Evenemangen kommer inte gå minus längre och det är gott så. Att man kan få publik så att de bär sig. 500 är bättre än 50, säger Henrik Ededahl.

Totalt hade tolv av 14 herrklubbar ett publiksnitt över 500 i fjol. På damsidan var gotländska Endre enda lag som nådde över 500 under fjolårssäsongen.

Se alla matcher från damernas och herrarnas SSL på SportExpressen Play den här säsongen.

 

LÄS MER: 19-åringen kastas rakt in i SSL:s hetluft
LÄS MER: ”Farligt med etiketter – men han är arvtagaren”expressen

Related posts

lämna en kommentar