Glädjebesked för Stina Nilsson – kan få tävla i världscupen


Det har länge varit oklart om och hur världscupen i skidskytte kommer att genomföras på grund av coronapandemin.

Men i lördagskväll kom besked från IBU, internationella skidskytteförbundet, att världscupen kommer dra i gång som planerat i slutet av november. 

Men det efter förändringar. Efter ett möte har IBU beslutat att krympa antalet tävlingsorter i november och december från fyra till två. Något som innebär att Östersund går miste om att arrangera världscupen som planerat 30 november–6 december. 

Stina Nilsson kan få tävla i världscupen 

Omgörningen av världscupprogrammet innebär dock fler förändringar, det uppger SVT. 

– Det är beslutet att varje nation får ha två herrar och två damer inom sin ordinarie kvot som inte har den formella kvalificeringen. Det gäller tävlingarna fram till jul, säger Olle Dahlin, ordförande i det internationella skidskytteförbundet, till SVT.

Det naturliga för Stina Nilsson hade varit att inleda sitt tävlande som skidskytt i IBU-cupen, nivån under världscupen, och därifrån sedan försöka kvala in till världscupen. 

Men tidigare i höst kom besked och om att alla IBU-tävlingar i november och december ställs in på grund av coronapandemin och att cupen i stället drar i gång efter nyår. 

Ett läge som gjort att det har varit oklart var Stina Nilsson kommer att kunna tävla under sin första säsong som skidskytt. 

Men efter dagens besked kan det alltså bli aktuellt för Nilsson att ta steget direkt in i världscupen. 

Världscupen i skidskytte inleds i Kontiolahti den 27 november. expressen

Related posts

lämna en kommentar