Enerco tvingas säga upp sju anställda i Hofors: “Tråkigt och ledsamt”


Tidigare har Enerco varslat elva anställda i Sandviken och Horndal. På tisdagen varslades ytterligare sju mekaniker och Svetsare i Hofors. Uppsägningarna förväntas träda i kraft i slutet av november.

– Tyvärr måste vi rätta oss efter rådande omständigheter. Det är tråkigt och ledsamt att behöva varsla om uppsägning, men vi följer våra kunders behov och anpassar vår bemanning därefter. Vi inleder fackliga förhandlingar omgående och ser givetvis över alla alternativa möjligheter och lösningar, säger Tobias Andersson, kundansvarig platschef på Enerco i Hofors.

Företaget jobbar främst mot svensk industri. Men till följd av den rådande corona-pandemin har efterfrågan på mekaniska tjänster hos Enercos verksamhet i Hofors minskat under hösten.

Kan det bli fler varsel framöver?

– Det är omöjligt att svara på. Ingen vet i dagsläget vilka effekter pandemin kommer att få och hur läget kommer att se ut om ett halvår eller ett år. Vi följer utvecklingen noggrant och anpassar oss löpande. Möjligheten till korttidsarbete har hjälpt oss att hantera tillfälliga nedgångar, men i det här fallet behöver vi göra en mer långsiktig anpassning, säger Niklas Pettersson, vd och koncernchef för Enerco.

– Det är väldigt tråkigt att behöva göra förändringar av det här slaget, men som arbetsgivare har vi ett ansvar att agera i tid.

På Enerco i Hofors arbetar idag 123 personer. Inom Enerco-koncernen arbetar cirka 500 personer.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar