Bilbränderna i Sätra prioriteras av polisen – men ännu ingen misstänkt


Det första larmet kom in vid 23:30-tiden natten mot tisdag. En bil brann på Blåbärsvägen i Sätra och två bilar som stod i närheten fick också skador.

Bränderna släcktes, men två timmar senare var det dags igen. Den gången på GTK-hallens parkering vid Gavlehov. En bil brandskadades vid det tillfället.

Bränderna natten mot tisdag var det andra tillfället på kort tid som bilar brunnit i Sätra. Så sent som natten mellan lördag och söndag brandskadades två bilar på Gråstensvägen i Sätra. Den branden kunde snabbt släckas tack vare en polispatrull med brandsläckare.

Polisen tar bränderna på allvar och utreder händelserna som misstänkt skadegörelse genom brand.

– Det här är prioriterat, men ingen är gripen eller misstänkt. Man jobbar för att få ett genomslag och undersöker om något kan ha fastnat på bild. Om det behövs kommer man knacka dörr, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström.

Polisen kommer bland annat undersöka om det finns kameraövervakning i närheten, som kan ha fångat något intressant på film.

– Många företag har kameraövervakning och även bensinstationer.

Förhoppning är även att personer som kan ha sett något ska höra av sig.

– Allmänheten blir ju illa berörd. Man brukar få uppslag att jobba med, men det är väldigt svårt att veta vem som höll i tändstickan.

I januari drabbades Sätra av omfattande bilbränder. I juli dömdes tre män för några av bränderna samt blåljussabotage och en rad andra brott.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar