Efter känsliga uppbrottet: ”Borde byta klubbmärke” | Ettan


När Rawez Lawan sköt Dalkurd till allsvenskan 2017 var han tydlig med vad målet betydde för honom.

”Det är det finaste jag gjort i hela mitt liv”, sa han till Fotbollskanalen.

Mittfältaren, som har kurdiskt ursprung, fick föra klubben i sitt hjärta till högsta serien och var sedan lagkapten för föreningen där.

I somras tog sedan sagan slut. Lawan och Dalkurd bröt kontraktet i förtid efter uppmärksammade former.

Om det berättar han i senaste avsnittet av Ettanpodden.

– Mina första två år där var väldigt speciella, det kan ha varit de bästa åren om man tänker på välmående. Allt föll på plats. Jag kom till en klubb som verkligen speglade vad jag trodde på, vad jag ville och mina ambitioner, säger Lawan som i podden berättar mer om hur hans känslor för föreningen är i dag.

I podden berättar mittfältaren, som nu representerar Vasalund i Ettan, också att han tycker Dalkurd borde byta klubbmärke med tanke på hur föreningen har förändrats den senaste tiden.

– Som jag förstod det vill de förnya sig väldigt mycket. Då tycker jag också de ska byta klubbmärke, säger han.

Spelarföreningen var inkopplad

Mittfältaren vill inte gå in på detaljer kring vad som hände innan uppbrottet med klubben men spelarföreningen var inkopplad.

– Innan jag lämnade hade jag ett gott snack med sportchefen och då fick han mitt ord. Han bad om ursäkt för ett par ting, det var det enda jag behövde egentligen. Jag är ingen människa som ältar, jag har lärt mig att älta är som att ha en hyresgäst i ditt huvud som inte betalar hyra, säger Lawan.

32-åringen berättar att han fortfarande kan se tillbaka på de första åren i Dalkurd med glädje och stolthet, och att han har lagt det tråkiga avslutet åt sidan.

– Jag vill fortfarande dem väl som förening, men det tog mig lång tid att inse att min kurdiska flagga inte har några dalahästar. När jag insåg det var det så mycket lättare att släppa allting, säger Rawez Lawan.

I podden pratar han också om hur det var att komma upp som junior i ett stjärnspäckat Malmö FF, tiden i Danmark och sejouren i Norrköping med Janne Andersson som tränare.

Podden släpps under tisdagen.expressen

Related posts

lämna en kommentar