Ahmedhodzic och Hadzikadunic uttagna i bosniska landslaget


De skulle båda varit med i Bosniens trupp mot Italien och Polen i september, men då passen inte blivit färdiga i tid och idrottsmedborgarskapen inte hunnit godkännas av Fifa, utelämnades duon från den dåvarande samlingen. 

Bosnien spelade oavgjort mot Italien och förlorade mot Polen – på mittbacksplatserna fanns Toni Sunjic, till vardags i Dynamo Moskva, samt Sinisa Sanicanin från serbiska Vojvodina. Till matchen mot Polen valde förbundskaptenen Dusan Bajevic att plocka in den rutinerade Ermin Bicakcic från Hoffenheim bredvid Sanicanin. 

Nu har Bajevic alltså två ytterligare alternativ när Ahmedhodzic och Hadzikadunic båda är tillgängliga för spel. 

– Det är en lättnad att alla papperr är klara och väldigt skönt att allt är officiellt. Jag har fått hintar om beskedet, så det blev ingen överraskning, säger Anel Ahmedhodzic som såg landslagets båda Nations League-matcher.

– Det såg riktigt bra ut mot Italien. Jag hade ett extra öga på mittbackarna, de gjorde ett bra jobb i och med att de klarade kryss mot Italien. Samtidigt roterade förbundskaptenen mot Polen, men prestationsmässigt var det två ganska bra matcher.

Har fått löfte från Misimovic

Ahmedhodzics gode vän och mittbackskollega Dennis Hadzikadunic är även han uttagen i truppen. MFF–backen ser fram emot att både träffa honom och att komma till sina föräldrars hemland som han inte varit i på länge.

– Jag och Dennis snackar och har snackat mycket, det ska bli kul att träffa honom. Sen har jag inte varit i Bosnien sedan 2016, säger Anel Ahmedhodzic och skickar en passning till sportchefen Zvjezdan Misimovic om ett Instagramlöfte:

– Han lovade att bjuda oss båda på cevapi när vi kom till nästa samling. Jag hoppas att han håller sitt ord, jag är jävligt sugen på äkta bosniska cevapi, säger Anel Ahmedhodzic och skrattar.

Ahmedhodzic given i Malmö FF

Anel Ahmedhodzic har varit given på mittbacksplatsen i serieledande Malmö FF och har under säsongen kamperat ihop med Oscar Lewicki, Lasse Nielsen och Franz Brorsson. För Dennis Hadzikadunic har det gått minst lika bra i ryska Rostov – av lagets åtta matcher har mittbacken startat i sju och i dessa spelat samtliga 90 minuter. 

Nu väntar inte bara en returmatch mot Polen och en stentuff match mot ett stjärntätt Nederländerna i Nations League – Bosnien spelar dessutom playoffsemifinal till sommarens EM mot Nordirland. Vinner Bosnien där ställs man mot vinnaren i mötet Slovakien – Irland om en plats till kommande mästerskap. 

Processen kring landslagsvalet är avslutad sedan tidigare och MFF–backen känner bara lättnad och tacksamhet kring att allt är klart.

I processen deltog bland andra det bosniska förbundets sportchef och ex-spelaren Zvjezdan Misimovic, förbundskaptenen Dusan Bajevic och kontaktpersonen Dario Slomic som hjälpt familjerna Ahmedhodzic och Hadzikadunic i samma ärende.

– Det har varit en lång process som tagit mycket mentalt. Det blev uppblåst sist av media och alla ville säga sitt, men jag har haft bra samtal med alla parter och är glad över att det blivit så bra, säger Anel Ahmedhodzic

 

LÄS MER: MFF–duo stoppas från landslagsdebut
LÄS MER: Lustig hyllar Ahmedhodzic: ”Hade hoppats på Sverige”
LÄS MER: Sörjer Malmöduons val: ”Verkligen jättetråkigt”expressen

Related posts

lämna en kommentar