Horribelt att Anna Wijk utsågs till bäst i världen


Det har varit den mest intressanta duellen sedan Veera Kauppi kom till SSL 2018.

Två gånger i rad har Kauppi dragit det längsta strået i poängligan.

2018/19: 91 mot 76.

2019/20: 76 mot 69.

”Horribelt att Wijk fick utmärkelsen”

Men det var Anna Wijk som blev utsedd till världens bästa spelare för fjärde gången i februari 2020.

– Veera Kauppi är bäst i världen, det är horribelt att Anna Wijk fick den utmärkelsen. Jämför man dem head-to-head speglar deras serietillhörighet verkligheten väldigt bra. Det är klasskillnad, säger Thorengruppens sportchef Jocke Sjöström.

En stenhård passning med tanke på att Anna Wijk efter fjolårssäsongen valde att flytta ner en serie och numera spelar för Storvreta.

– Det där får stå för honom. Jag spelade ju inte i allsvenskan när jag fick den utmärkelsen, men det kanske han inte hade koll på, säger Anna Wijk om utspelet.

– Veera Kauppi är en jättebra spelare. Hon är bäst i SSL. Jag förstår att han hyllar henne när hon spelar i hans lag. Men att jag är en allsvensk spelare och hon SSL… Det är lite överdrivet.

Kauppi: Jag vinner poängligan igen

Veera Kauppi tar lätt på Jocke Sjöströms ord.

– Det finns säkert många åsikter. Tänker jag bara på mig själv förlorade jag säkert lite på grund av VM, att jag inte spelade hundra procent. Anna är en jätteduktig spelare. Vi får se hur det blir nu när hon inte är i SSL. Individuella priser är inte det viktigaste heller. Jag skulle gärna, utan att blinka, byta alla mina priser mot att vinna ett SM-guld i Globen.

Thorengruppen inleder SSL-säsongen med match mot Falun i eftermiddag. Veera Kauppi kommer sakna konkurrensen från Anna Wijk under året.

– Det har varit roligt och vi är sådana spelare som gillar att tävla. Poängligan är ju det lättaste sättet att jämföra två spelare. Så det är lite tråkigt att hon inte är med längre.

Vem vinner poängligan i år?

– Jag kommer vara där på toppen. Sedan en Kauppi till på topp fem och så hoppas jag att det blir fler spelare från Thoren där uppe, säger Veera Kauppi.

SportExpressen kör uppsnack inför SSL-premiären klockan 12.15.

 

LÄS MER: Fem tvillingar i Falun – som ville ha Kauppis

 

LÄS MER: Andreas Hedlunds barn sjukt – saknas i båset

 

LÄS MER: 19-åringen valde bort landslagskarriär i fotboll

 

Möt Thoréngruppens supertvillingar Veera och Oonaexpressen

Related posts

lämna en kommentar