Gävle är en konstig kommun


Först dribblade Gävle kommun bort Rörbergs flygplats i och med att Facebook drog sig ur av tekniska orsaker. I samma veva och i ren panik slängde de ut 800 000 kronor i prospekteringskostnader på en helikopterplatta med tankningsmöjligheter i Sätraområdet. Det var bara det att en sådan fanns redan i Söderhamn. Tänk vilka lättförtjänta pengar det hade varit om kommunen släppt på prestigen och ringt Söderhamn och frågat.

Sedan var det den andra jätten från USA som knackade på dörren, Microsoft. Nu började det jävlas igen, nu började vanliga invånare bita ifrån. Framför allt är det placering av något ställverk som spökar, och grundvattenfrågan.

Min undran är, vill verkligen Gävle ha hit dessa företag, och hur mycket får det kosta, och hur mycket måste förstöras innan det händer något? Kanske det hade varit bra om Gävle kommun lagt ut allt detta på proffsföretag som kan sådana här frågor av den här digniteten. Detta verkar vara övermäktigt för Gävle kommun.

Det är inte alla kommuner i Sverige som får sådana här chanser, men risken är stor att det enbart blir en tummetott efter alla kommunala tillkortakommanden.

Eoqarbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar