Domaren förblir häktad: ”Jobbigt för honom”


I onsdags anhölls en svensk elitdomare misstänkt för penningtvätt. Fyra andra personer anhölls i samma polistillslag i Västsverige.

– Misstankarna är grovt bedrägeri för huvudmannen och grovt penningtvättsbrott för övriga anhållna, berättade åklagaren Martin Elofsson.

Under lördagen genomfördes häktningsförhandlingen där det beslutades att den misstänkte häktas med restrektioner på grund av risk att han försvårar utredningen eller fortsätter att begå brott. Den misstänkte domaren förnekade dock till alla brottsmisstankar. 

– Den här tiden har varit omtumlande och naturligtvis påfrestande för honom. Men han anpassar sig och är en person som inte bryts ned av en tids frihetsberövande. Men det är som sagt jobbigt och påfrestande för honom, säger advokat Allan Stutzinsky. 

Misstänkt för grovt bedrägeri

Kammaråklagare Martin Elofsson kommenterar fallet: 

– Det är sedvanliga utredningsåtgärder som kommer göras nu, vi ska fortsätta höra de inblandade och hålla förhör med målsäganden. Vi kommer ta in sms och liknande från kommunikationen som varit och även titta vidare på mycket kontoutdrag och sådana uppgifter som vi har.

Kan det här svälla mer?

– Jag vill inte säga några direkta omständigheter, men i sådana här ärenden när det handlar om mycket pengar tenderar det att svälla. Jag utesluter inte att andra kan ha varit inblandade också i hanteringen av pengarna.

Misstänker ni någon koppling till gängkriminalitet?

– Jag har inte sett några sådana kopplingar än.

Är det rimligt att väcka åtal inom 14 dagar?

– Det kommer att ta längre tid, sådana här utredningar tar lite tid att få ihop.

Den misstänkte häktades på sannolika skäl misstänkt för tre fall av grovt bedrägeri. 

Den anhållne domaren är aktiv och har dömt på absolut toppnivå såväl utomlands som i Sverige. Enligt SportExpressens uppgifter har han haft hundratusentals kronor i personliga skulder de senaste åren – och så sent som i mars i år stal han en bakmaskin för ett värde av drygt 1 200 kronor från en Ica Maxi-butik.expressen

Related posts

lämna en kommentar