Bondens marknad, familjelördag med mera


ARRANGEMANG

GÄVLE

Sagostund för de minsta. Kom och lyssna på härliga berättelser. Rim och ramsa och sjung tillsammans med Margit Bojang. För barn 1–3 år. Stadsbiblioteket, Narnia kl. 13. Max 20 personer. En vuxen per barn.

Bondens egen marknad på Stortorget i Gävle lördag kl.10-14. Marknader kommer att hållas varje lördag till 3/10

VALBO

Äventyrshuset Alborgen. Vi har öppet fredagar samt lördagar 10.00 – 16.00. Övriga tider enligt överenskommelse.

RADIO GÄVLE

102,7 MHz

16.00 – 17.30 Radio GSK Finska klubben i Gävle

18.00 – 19.00 Radio GSK: Finska Rocktimmen med Mikael Persson (repris från föregående vecka)

SANDVIKEN

Familjelördag: Bosse och Yvonne. En liten komisk opera för de yngsta med Skottes musikteater. Fri entré, men begränsat antal platser. Kl. 12, Musikverket, Kulturcentrum.

Så sant som det är sagt: en nyskapande berättarteater-föreställning med komik, allvar och eftertanke med Maria Arnadottir. Entré: 120 kr/ 50 kr ungdom. Kl. 16, Teaterbruket, Kulturcentrum. Arr: Sandvikens Teaterförening.

Välkommen på Småbarnsrytmik med Karin på Sandvikens folkbibliotek där vi sjunger, spelar, ramsar och dansar tillsammans! 0-3 år, fri entré, ingen föranmälan.

UTSTÄLLNINGAR

GÄVLE

Galleri Kulturkiosken, lördag: 11 – 19, söndag 11 – 16. ”Inblick i huvet på Valter Johansson”. 26 sept – 18 okt. Kulturkiosken, Timmermansg 4, Norra hörnet av gården vid Kulturhuset.

CirkusPerspektiv. Circus Meets Visual Arts. 19.09.20 – 04.10.20 Öppettider: Tisdag – söndag kl. 12- 16. Fri entré, max 15 personer åt gången i konsthallen. Under Cirkusåret 2020 arrangerar Gävle kommun en rad cirkusaktiviteter. I samband med detta har Gävle Konstcentrum givit CirkusPerspektiv i uppdrag att skapa en utställning och ett program som utforskar möjligheterna i ett möte mellan cirkuskonst och bildkonst, Circus Meets Visual Arts. Konstcentrum.

Måleri av Mats Åkerman med utställningen “Sällsamma resor i den Svagiska Unionen”. Utställningen pågår t.o.m. 3/10. Övriga tider: Vardagar 10-18, lördagar 10-13. Profilen Konst & Ram, Nygatan 38.

Utställning med AC Landelius i Galleri K med grafik och måleri. Öppet lördag och söndag 12-15. tisdag till torsdag 12-17. Norra Kopparslagargatan 18.

Tillfällig utställning: Sötvatten – en värld av liv, 19 september – 22 november. Glaciärer, älvar, bäckar, åar, våtmarker, sjöar, småvatten och tillfälliga vatten. En hisnade upptäcktsfärd både över och under vattenytan. Foton och filmer av Johan Hammar. Länsmuseet Gävleborg Södra Strandgatan 20. Öppettider: Tisdag – fredag 11-17. Lördag, söndag 12-16. Måndagar stängt. Fri entré!

Samlingsutställningen (Joint Art Show) på Little Art Cakery i Gävle. 29 konstnärer; lokala, nationella och internationella visar två verk vardera. Pågår 5-27 september, öppet alla dagar11-16, helger 12-17 utom måndag.

Fristadsmobilen. Fristadsmobilen är en vandrande och interaktiv konstinstallation med poesi som samlar tankar och ord på temat ”fristad”. Alla som vill får bidra med en dikt eller en tanke att hänga upp i mobilen. Ett initiativ av den lokala poeten och konstnären Liselotte Fluhr i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Sätra bibliotek.

Man ser upp är en digital utställning som kan upplevas på www.manserupp.se. I utställningen får publiken i en film, av Gävlefotografen Michael Tebinka, uppleva Sean Henrys verk Man looking up och lyssna till nyskrivna texter av studenter från Bollnäs folkhögskolas skrivarlinje, i en uppläsning av Folkteatern Gävleborg. 13 maj – 30 september.

Basutställningar på Länsmuseet Gävleborg. Rettigs Konstsalar. Länsmuseet Gävleborg äger en av landets största och mest betydande samlingar av svensk konst från 1600-talet till idag. I Rettigs Konstsalar möter du mästerverk av Alexander Roslin, Marcus Larson, Jenny Nyström, Carl Larsson, Bror Hjorth, Siri Derkert, Göteborgskoloristerna, Staffan Hallström, Ola Billgren, Lena Cronqvist och Annika von Hausswolff och många fler. Spår av liv. Forntidsutställning med föremål och berättelser från Gävleborgs län. Vad är arkeologi och vad gör en arkeolog? Smaken & kapitalet. Hedvig Ulfsparres liv och textilsamling. Historien händer här. Vi lyfter fram några viktiga händelser, platser och personer ur länets historia. Om Sveriges snabba omvandling från jordbruksland till industriland efter 1850. Hur skogen och närheten till havet har format Gävleborgs historia och bidragit till Sveriges utveckling. Textila mönster & tekniker. Utforska studieskåp och lådor med textila tekniker, se större mattor och vävnader – allt från Hedvig Ulfsparres samling. Fråga bilden. Vad säger bilden om tider, normer och idéal? Möt fotograferna Carl Larsson och Anna Nygren från 1900-talets början. Cyrénsalen. Gunnar Cyrén – Design i silver, guld, glas och plast.

Gävle Fängelsemuseum. Öppet Tors – fre – lör kl. 12.00 – 16.00.

Mackmyra Bruk. Audioguide om bruket och människorna – 15 korta berättelser med en smartphone och QR-kod.

SANDVIKEN

Ossian Eckerman – utställning med konst där gränsen mellan det abstrakta och det figurativa är flytande. Med inspiration från äldre hantverkstraditioner och modernare konstformer. Fri entré! Konsthallen, Kulturcentrum kl 12-15.

Följande tider är galleriet öppet vid förfrågan till gallerilarspalm@backbeatbolaget.se: Galleri Lars Palm, Fredriksgatan 35. Maria Dahlén ”Sitegeist”. Teckning och skulptur. Maria har under sommaren deltagit i vårt residensprogram för unga ”Konstnär i Huset”. Under vistelsen på Galleri Lars Palm har hon använt galleriet som sin ateljé. Nu visar hon en utställning med sommarens arbete. På grund av rådande pandemi tar vi emot 3 besökare åt gången i galleriet. Tänk på att inte besöka oss om du är sjuk! Öppet kl 12-16. Galleriet öppet vid förfrågan till gallerilarspalm@backbeatbolaget.se

HOFORS

Eva Maria Härdin, Målningar. Galleri Boken Biblioteket Skolg 11 Hofors. Vernissage kl 13 – 15. Utställningsperiod: 26/9 – 16/10. Max 5 besökare åt gången i galleriet. Öppet mån-ons kl. 10-18, fred kl. 10-18, med reservation för ändringar.

GYSINGE

Galleri Blå. Denna helg är det vernissage för Inga-Britt Westlén och Inger Styrmo som visar rakukeramik. 26 sept – 11 okt, helgöppet 11-16.

SKUTSKÄR/ÄLVKARLEBY

Kl 12.00-16.00 Johan Thunberg visar nya Målningar från olika platser i Uppland, Gävletrakten, Provence. Nya akvareller eftersom efterfrågan varit stor. En teknik som visar ljuset i målningarna. Välkomna till ateljen på Laxön Älvkarleby. I gästgalleriet: Ingela Tägtström Åsa Larsson Målningar.

Utställning Artquilt av Kerstin Andersson. Målar med tyg och tråd istället för färg och pensel. Ställer ut hela september på Café Furiren. Öppet alla dagar 11-16 torsdagar till 19.

Konstutställning – Roya Rahbar. Hon har ställt ut i Tehran, Mashhad och Uppsala. Nu har turen kommit till Älvkarleby kommun, där hon arbetar och bor, att få njuta av hennes abstrakta, starka målningar. 8 september – 3 oktober. Biblioteket i Skutskär.

ÖSTERBYBRUK

Natasha Dahnberg, akvarell och mixed media. Sadelmakarlängan, Onsdag- fredag: 12-18, lördag-söndag: 11-16.arbetarbladet

Related posts

lämna en kommentar