Sandra Hawerman siktar på att ta ska ta Warberg till SSL-slutspel


Warberg IC hade ett tufft fjolår. Totalt blev det endast sex segrar – varav fyra på övertid – och laget undvek nedflyttning med endast två poäng. Någon som däremot stack ut var forwarden Sandra Hawerman, 21, som stod för 26 mål på 24 matcher. 

Och hon menar att vi kommer att få se ett annat Varberg i år. 

– Målet är att sluta behöva fightas där nere i botten och jobba oss uppåt mot slutspelsplatserna. Det tror jag på, bottenstriden är vi klara med, säger hon.  

Övervägde att lämna

Hawerman gör sin tredje säsong i klubben och vittnar om att fjolåret var tufft och att hon som poängspelare kände en stor press. 

– När vi låg där nere och hade kniven mot strupen med några måstematcher som gick knackigt i, då var det tufft med pressen, berättar hon.

Forwarden berättar också att hon funderade på att lämna laget. Det pratades bland annat om topplaget Pixbo. När den förre förbundskaptenen och Warberg-profilen Kent Göransson presenterades som ny tränare bestämde hos sig dock för att stanna.

– Jag hade inte bestämt mig. Men när jag hörde att Kent skulle ta över då kände jag att nu är det verkligen en rejäl satsning här och sedan började det att ryktas om vilka spelare som skulle komma – då var det självklart för mig att stanna.

Med Göranssons intåg kommer det att bli ett annat Warberg än vad vi fått se tidigare. 

– Det är lite nytt tänk. Vi ska inte bara ligga och kontra utan vi ska också ha boll. I år ska vi trycka på och få motståndarna att ta dåliga beslut, det tror jag verkligen att vi har spelarna till att göra. 

Debuterade i landslaget 

I början av september blev 21-åringen uttagen i ladslaget för första gången – tillsammans med lagkamraten Andrea Envall. 

– Det var jättekul, lärorikt och häftigt att få spela med de allra bästa spelarna. Andrea Envall var med också, det var extra kul att få göra det ihop och debutera tillsammans, säger Hawerman som är nöjd med sin insats bland världens bästa spelare.   

– Jag försökte bara tänka på varför jag var där och varför jag var uttagen. Jag tar med mig de styrkorna in på planen för att göra min grej och inte göra något annat, det är världens bästa spelare man spelar med, säger hon. 

Warberg inleder SSL med hemmamatch mot Lund nu på söndag den 27 september. 

– Det ska bli extra kul att visa innebandy-Sverige vad vi går för i år. Är det någon gång Warbergs damlag ska spela slutspel så är det i år, säger Sandra Hawerman. 

 

LÄS MER: Stora tabelltipset: Så går det för Warberg i år

 

LÄS MER: Spelarmissnöje bakom tränarens avhopp

 

LÄS MER: ”Klart jag vill det, men det blir extremt svårt”

 

Experter, analyser, stjärnor och snackisar! Allt du behöver inför innebandysäsongenexpressen

Related posts

lämna en kommentar